Dünya Korku uçağı! Kokpite girdi, pilotun üstüne çıktı! Tek bir ısırığı öldürüyor

Korku uçağı! Kokpite girdi, pilotun üstüne çıktı! Tek bir ısırığı öldürüyor

Paylaş
Korku uçağı! Kokpite girdi, pilotun üstüne çıktı! Tek bir ısırığı öldürüyor

Güney Afrika'da özel bir uçuş için bulunan 30 yaşındaki pilot Rudolph Erasmus, kokpitte zehirli kobra olduğunu fark ettiğinde yolculuk bir anda korku filmine döndü. Uçak acil iniş yapınca felaket önlendi.

Posta.com.tr | 30 yaşındaki pilot Rudolph Erasmus, Güney Afrika'da özel bir uçuşta dört yolcu taşıyordu. Kolundan yukarı doğru çıkan soğuk bir his, yolculuğu kâbusa çevirecekti.

Haberin Devamı

Pilot Erasmus, kolundaki soğukluğu başlangıçta su şişesi zannetti, ancak kısa bir süre sonra ısırığı bir insanı dakikalar içinde öldüren kobra olduğunu anlayınca dehşeti yaşadı. 

BBC'ye konuşan Erasmus, "Gömleğimden yukarı çıkan bir tür serinlik hissettim. Dürüst olmak gerekirse beynim olup biteni algılamıyor gibiydi. Sola dönüp aşağı baktığımda kobrayı gördüm" dedi. 

YOLCULAR DONUP KALDI

Erasmus, acil iniş yapmaya hazırlanırken yolculara gerçeği açıklamak zorunda kaldı. Erasmus, "Yolculara 'Dinleyin yılan uçağın içinde, koltuğumun altında, o yüzden bir an önce yere inelim' dedim. Sanırım herkes bir iki dakika donup kaldı" dedi. 

Uçak, Bloemfontein'den Pretoria'ya gidiyordu ancak acil iniş nedeniyle Welkom şehrine yönlendirildi. Uçak iniş yaptıktan sonra yolcular ve pilot hızla uçaktan dışarı çıktı. Havalimanına bir yılan avcısı çağrıldı. 

Haberin Devamı

Uçak, Worcester uçuş kulübünden havalanmadan önce, iki çalışan uçağın altındaki yılanı görmüş ve yakalamaya çalışmıştı. Hatta tekerleklerin altındaki yılanın fotoğrafını bile çekmeyi başarmışlardı. 

Erasmus, yolcularıyla birlikte uçağa binmeden önce yılanı aradı, ancak bulamadığı için gittiğini düşündü. Ancak yılan, uçak acil iniş yaptıktan sonra ve yılan avcısı geldiğinde bile bulunamadı. 

Uçağa giren kobranın sarı kobra (Cape cobra) olduğu açıklandı. Sarı kobralar, özellikle Güney Afrika, Namibya ve Angola'da bulunur ve zehri bir insanı 30 dakikada öldürebilir.