Dünya Kral Charles'ın taç giyme töreninin bilinmeyenleri

Kral Charles'ın taç giyme töreninin bilinmeyenleri

Paylaş
Kral Charles'ın taç giyme töreninin bilinmeyenleri

Kraliçe 2. Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından 'en yaşlı kral' olarak tahta geçecek olan Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninin detayları belli oldu. 2023 yılında yapılacak olan taç giyme töreninde Kral Charles, birçok geleneği yıkarak daha kısa ve gösterişsiz seremoni istedi. Charles'ın 'gösterişsiz' taç giyme töreninin ardındaki sırlar açığa çıktı.

Posta.com.tr | 70 yıllık hükümdarlığının ardından 96 yaşında hayata gözlerini yuman İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ardından oğlu Prens Charles, Kral 3. Charles olarak tahta geçti. Kral Charles'ın taç giyme töreninin gelecek yıl yapılacağı kesinleşti. Tören 6 Mayıs 2023 Cumartesi günü yapılacak ve tüm dünya Kral'ın taç giymesine şahit olacak.

Haberin Devamı

GELENEKLERİ NEDEN YIKTI?

Ancak 'en yaşlı kral' olarak tahta geçecek olan Kral Charles, yüzyıllardır süregelen taç giyme töreninin ritüellerini iptal etti, törenin süresini ve misafirlerin sayısını azalttı. Bunun nedeni ise Charles'ın 'son 70 yılda dünya düzeninin değiştiğini fark ettiği için' yaptığı açıklandı. Planlanan törende Prens William'ın önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.

1953 yılında tahta çıkan Kraliçe 2. Elizabeth'in Westminster Abbey'de gerçekleşen taç gitme törenine 8 bin 251 kişi katılmıştı. Kraliçe'nin taç giyme töreni 3 saat sürmüştü. Ancak Charles'ın isteği üzerine kendi taç giyme töreninde 2 bin ziyaretçi yer alacak ve yüzlerce milletvekili ve akraba törene katılamayacak. Konsort Kraliçe Camilla, taç giyme töreninde eşi Charles'ın yanında yer alacak.

Haberin Devamı

'HALK İÇİN TAÇ GİYİYOR'

Taç giyme törenini planlayan Yarbay Anthony Mather, Daily Mail'e verdiği demeçte "Onlar için taç giymiyor. Halk için taç giyiyor" dedi.

Kod adı 'Altın küre operasyonu' olan taç giyme töreninde geleneksel görünüm olan kadife koltuklar kaldırılacak. Seremoninin kıyafet kuralları da daha serbest tutulacak. Kraliyet üyelerinin seremoni kıyafeti yerine salon kıyafetleri giymesi konuşuluyor.

Kral Charles'ın ise kıyafet değişmesinin olası görünmediği ve 4. George'tan beri İngiliz hükümdarlarının taç giyme töreninde kullanılan altın tahtı kullanacağı belirtildi.