Dünya Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesinde asker bayıldı

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesinde asker bayıldı

Paylaş
Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesinde asker bayıldı

Kraliçe 2. Elizabeth'in Westminster Sarayı'na getirilen naaşının önünde nöbet tutan askerlerden birinin bayılması, anbean kameralara yansıdı.

Westminster Sarayı'nda sergilenen Kraliçe Elizabeth'in tabutunun yanında nöbet tutan bir asker bayıldı. Asker, bayılmadan önce ayakları üzerine sallanmaya başladı ardından da yüzüstü yere düştü. Canlı yayına anbean yansıyan görüntülerde askerin yardımına diğer askerler konuşuyor. İki adamın yardım etmek için ona koşmasının ardından, canlı yayının hızla askıya askıya alındığı ve kısa süre içinde nöbet değişimi yapıldığı bildirildi. Muhafızın sağlık durumuna ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı
Kraliçe'nin cenaze töreninde nöbet bekleyen muhafız yere yığıldı Kraliçe 2. Elizabeth'in tabutu başında nöbet bekleyen muhafız yere yığıldı.

KRALİÇE NASIL GÖMÜLECEK?

Öte yandan, Kraliçe’nin nasıl gömüleceği ülke basınında bir numaralı gündem maddesi olmayı sürdürüyor. Kraliçe, 400 yıldır devam eden geleneğe göre kurşun bir tabutla gömülecek. Yaklaşık 30 yıl önce hazırlanan tabut nem ve hava geçirmediği için bedenin çok uzun süre korunmasını sağlayacak.

İngiliz gazetelerine konuşan kraliyet uzmanları, Kraliçe’nin yalnızca 2 mücevheri ile birlikte gömüleceğini dile getirdi. Kraliçe II. Elizabeth’in tabutunda sadece Galler altınından olan nikah yüzüğü ve bir çift inci küpesinin olacağı tahmin ediliyor.

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip Kraliçe Elizabeth'in 19 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek.