Dünya Kraliçe yüzük ve küpesiyle gömülecek

Kraliçe yüzük ve küpesiyle gömülecek

Paylaş
Kraliçe yüzük ve küpesiyle gömülecek

Pazartesi defnedilecek İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in nasıl gömüleceğinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

İskoçya’da 8 Eylül’de 96 yaşında yaşamını yitiren İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, pazartesi günü defnedilecek. Cenaze töreninde Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun temsil edeceği açıklanırken; Rusya, Belarus ve Myanmar'ın davet edilmediği, İran'a da büyükelçi düzeyinde davet gönderildiği bildirildi. Kraliçe’nin nasıl gömüleceği ise ülke basınında bir numaralı gündem maddesi olmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

400 YILLIK GELENEK

Kraliçe, 400 yıldır devam eden geleneğe göre kurşun bir tabutla gömülecek. Yaklaşık 30 yıl önce hazırlanan tabut nem ve hava geçirmediği için bedenin çok uzun süre korunmasını sağlayacak. İngiliz gazetelerine konuşan kraliyet uzmanları, Kraliçe’nin yalnızca 2 mücevheri ile birlikte gömüleceğini dile getirdi. Kraliçe II. Elizabeth’in tabutunda sadece Galler altınından olan nikah yüzüğü ve bir çift inci küpesinin olacağı tahmin ediliyor.

KRAL CHARLES ARKASINDAN YÜRÜDÜ

Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesi, dün Buchingham Sarayı’ndan Westminster Hall’e götürüldü. Top arabasıyla taşınan kraliyet bayrağına sarılı tabutun üzerinde kraliçenin tacı yer aldı. Kral Charles, Prens William ve Prens Harry de dahil olmak üzere kraliyet ailesi üyeleri kraliçenin naaşının arkasından yürüdü. Prens Andrew ve Prens Harry’nin üniforma yerine törene takım elbiseyle katılması dikkat çekti. Cenaze, bugünden itibaren 4 gün boyunca halkın ziyaretine açık olacak.

Haberin Devamı

UÇUŞU 5 MİLYON KİŞİ TAKİP ETTİ

Kraliçe 2. Elizabeth’in naaşını taşıyan uçağın Edinburgh’tan Londra’ya yaptığı uçuş tüm zamanların uçuş takip rekorunu kırdı. Uçuşu, 4.79 milyon kişi Flightradar24 sitesi, 296 bin kişi de YouTube’dan canlı takip etti.