Dünya Kraliçe Elizabeth'in yerine kim geçecek? Tahta kim çıkacak? İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti

Kraliçe Elizabeth'in yerine kim geçecek? Tahta kim çıkacak? İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti

Paylaş
Kraliçe Elizabeth'in yerine kim geçecek? Tahta kim çıkacak? İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti

Kraliçe Elizabeth’in sağlık durumuna ilişkin Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklama gözlerin İngiltere’ye çevrilmesine neden olmuştu. Gündüz saatlerinde Saray sözcüsü kamuoyuna yaptığı bilgilendirmede Kraliçe Elizabeth’in tıbbi gözetim altında olduğunu kaydetmişti. Akşam saatlerinde ise vefat haberi geldi. Haberin ardından ‘Kraliçe Elizabeth'in yerine kim geçecek?' 'Tahta kim çıkacak?’ soruları da araştırılmaya başlandı…

Kraliçe Elizabeth 6 Şubat 1952 tarihinde tahta çıktı ve 70 senelik hükümdarlığıyla Britanya’nın en uzun süre hüküm süren kraliçesi unvanını elde etti. Bugün 96 yaşında olan Kraliçe Elizabeth’in vefat haberi tüm dünya ile paylaşıldı. ‘Kraliçe Elizabeth'in yerine kim geçecek?' 'Tahta kim çıkacak?’ soruları da gündemdeki yerini aldı…

Haberin Devamı

İNGİLTERE KRALİÇESİ 2. ELİZABETH HAYATINI KAYBETTİ

Buckingham Sarayı, 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğini açıkladı. Buckingham'da bayraklar yarıya indirildi. Kraliçe'nin ölümü 'Londra Köprüsü Yıkıldı' parolası ile duyuruldu. 

ŞİMDİ NE OLACAK?

21 Nisan 1926 tarihinde dünyaya gelen Kraliçe Elizabeth, tam 70 yıldır İngiltere Kraliçesi olarak tahtta oturuyor. İlerleyen yaşına rağmen resmi programlarına ara vermeyen Kraliçe Elizabeth Şubat 2022’de Covid-19’a yakalanmış ancak hastalığı kısa sürede atlamıştı.

Diğer yandan katı kurallarla yönetilen İngiltere’de Kraliçe Elizabeth’in vefatı halinde neler yapılacağına ilişkin bir “Yapılacaklar” listesi de uzun süredir hazır bulunduruyor.

Sadece saray halkı değil, İngiltere Kraliçesi bile bu gün için hazırlanıyor ve cenaze ve yas sürecine titiz bir plan hazırda tutuluyor.

Haberin Devamı

Bu plana göre, Kraliçe Elizabeth’in ölümü ilk olarak Başbakana özel bir kod ile bildirilecek. Bu kod “Londra köprüsü yıkıldı.” Şeklinde olacak ve kodu alan başbakan hazırlıklara başlayacak.

Kraliçe Elizabeth’in ölüm ilanı verilmeden önce saray çalışanlarının büyük bir kısmı izne çıkarılırken, eğer vefat akşam saatlerinde gerçekleştiyse kötü haber İngiltere halkına sabah saat 08.00’de duyurulacak.

Vefat haberi İngiliz resmi yayın kuruluşu BBC tarafından yapılırken, televizyondaki tüm eğlence ve komedi programları yayından kaldırılacak.

Ölüm ilanı ile ilgili olarak BBC çalışanları da hazırlık yapıyor. Bu konuda spikerler siyah ceket ve kravatlarını hazır tutarken, Kraliçe Elizabeth’in ölüm anonsunu nasıl yapacakları konusunda provalar da yapıyorlar.

Ölüm ilanının verilmesinin ardından ülkede 12 gün yas ilan edilirken, cenaze gününde tüm bankalar ve borsa tatil edilecek. Ülkede yaşamın durma noktasına gelmesi beklenen bugünde ekonominin milyarlarca sterlin zarar edeceği tahmin ediliyor.

Cenaze töreninde ise Kraliçe Elizabeth’in naaşı ilk olarak halkın ziyaretine açılacak, torunları da cenazenin başında nöbet tutacak.

Vefatın gerçekleşmesinden 12 gün sonra yapılacak cenaze töreni için dünya liderleri Abbey Kilise’ndeki törene katılırken cenaze töreni dünya genelinde canlı olarak milyonlarca kişiye ulaşacak.

Haberin Devamı

Törenin sona ermesinin ardından Kraliçe Elizabeth’in cenazesi yine kendi belirlediği bir yere gömülecek. Şu an için nereye gömüleceği açıklanmadı ancak seçenekler arasında kraliçenin babasının mezarının bulunduğu Sen George Şapeli’nin olduğu biliniyor.

İNGİLTERE KRALİÇESİ’NİN YERİNE KİM GEÇECEK? TAHTA KİM ÇIKACAK?

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in vefatının ardından yas dönemi sona erdikten sonra tahminen 1 yıl sonra Prens Charles, Kraliçe’nin yerine resmen tahta çıkacak.