Dünya Kremlin'den Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama

Kremlin'den Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama

Paylaş
Kremlin'den Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Türkiye’de yapılacak görüşme için henüz bir tarih belirlenmediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gelecek ay Türkiye’de yapılması planlanan görüşmeye ilişkin için Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov açıklama yaptı. İki lider arasında görüşme yapılacağına dair planlar olduğunu doğrulayan ancak tarihi ile ilgili taraflar arasında bir çalışmanın henüz başlamadığını belirten Uşakov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında görüşme planı olduğunu doğrulayabilirim. Ancak henüz belirli tarih ve süre üzerinde anlaşmadık. Ağustos ayından ve diğer seçeneklerden bahsedildi. Ancak başkanımızın (Vladimir Putin'in) seçim zaferi tebrikinde Erdoğan'a ziyaret sözü verdiğini biliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinin ardından Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonla arayarak tebrik etmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Putin’i Türkiye’ye davet etmişti. Görüşmenin detaylarına dair taraflardan yapılan açıklamada Putin'in bu daveti kabul ettiği belirtilmişti.

‘SAYIN PUTİN İLE TAHIL KORİDORUNU GÖRÜŞECEĞİM’

Körfez ülkeleri turundan dönüşte Cumhurbaşkanı Erdoğan, , Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le tahıl koridoru içinde görüşme gerçekleştireceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamaları şu şekilde:

(‘İsveç’e NATO’da yeşil ışık Türkiye’nin arabuluculukta önemi azalttı” haberleri) Tam aksine biz, şu anda Rusya ile ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Gerek Dışişleri Bakanım gerek MİT Başkanım görüşmelerini devam ettiriyorlar. Görüşmelerle birlikte çok yakın bir zamanda Sayın Putin ile görüşmelerimi gerçekleştireceğim. Öncelikle telefon diplomasisini kullanacağız.

Haberin Devamı

Sayın Putin’in Ağustos'ta planlanan ziyareti de gerçekleşirse bu hususları tüm ayrıntısıyla görüşeceğiz. İnanıyorum ki süreç uzamadan, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin devamını sağlayacağız... Rusya’nın da bazı beklentileri var. Bunların aşılması halinde Rusya bu tahıl koridorunun aktif çalışmasından yana... Sayın Putin ile etraflıca konuşarak, bu insani hareketin devamını temin edeceğimize inanıyorum.