Dünya Kritik süre sona erdi... Titan'ın oksijeni tamamen bitti

Kritik süre sona erdi... Titan'ın oksijeni tamamen bitti

Paylaş
Kritik süre sona erdi... Titan'ın oksijeni tamamen bitti

Atlas Okyanusu'nda kaybolan ve Titanic'in enkazını ziyaret etmek isteyen milyarderleri taşıyan deniz aracı Titan'ın oksijen desteği saat 14:08 itibari ile tamamen tükendi. Dünyanın günlerdir bir mucize için dua ettiği deniz aracının yeri hala tespit edilmedi.

Pazar sabahından beri ulaşılamayan Titan'ı ve içindeki 5 yolcusunu bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmalarına daha fazla deniz aracı katıldı.

Haberin Devamı

Çaresiz ailelerin bekleyişi dün okyanusun altından gelen çarpma sesleri ile umuda dönüşse de deniz aracının 96 saatlik yaşam desteğinin sona ermesiyle artık kritik saatlere girildi.

ÇALIŞMA YOĞUNLAŞTIRILDI, DAHA FAZLA ARAÇ KATILDI

Deniz tabanından yaklaşık dört kilometre aşağıya ulaşabilen bir robota sahip Fransız gemisi Atalante arama ve kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için sahada bulunuyor.

Atalante'den yönetilen Fransız araştırma enstitüsü Ifremer'ın deniz aracı Victor 6000 arama bölgesine ulaştı. Aracın ışık ve kameraları su üstündeki ekibin gerçek zamanlı olarak okyanus yüzeyini görmesini sağlayacak. Güney Fransa'daki üste sakin bir ortam hakim, Victor 6000 ekibinin son derece deneyimli olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı