Dünya Kritik ziyaret öncesi Kuzey Kore'den balistik füzeli mesaj!

Kritik ziyaret öncesi Kuzey Kore'den balistik füzeli mesaj!

Paylaş
Kritik ziyaret öncesi Kuzey Kore'den balistik füzeli mesaj!

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in yarın düzenleyeceği Kore yarımadası ziyareti öncesi, Kuzey Kore Batı'ya ve Güney Kore'ye gözdağı verircesine balistik füze fırlattı.

Posta.com.tr | Babası Kim Jong-il'in hayatını kaybetmesinin ardından yönetime geçen ve yönetimdeki günleri boyunca başta ABD ve Güney Kore olmak üzere neredeyse tüm dünyaya kafa tutan Kuzey Kore lideri Kin Jong-un, bu kez de kritik ziyaret öncesi bölgede gerilimi tırmandırdı.

Haberin Devamı

BAŞKAN YARDIMCISI HARRİS SİLAHSIZLANDIRILMIŞ BÖLGEYE GİDECEK

Geçtiğimiz günlerde duyurulan habere göre, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Güney ve Kuzey Kore arasında bulunan silahsızlandırışmış bölgeye ziyarette bulunacak. Bir Beyaz Saray yetkilisi ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada “Harris’in tarafsız bölgeye ziyareti, Kuzey Kore’nin tehditlerine karşı ABD’nin Güney Kore’nin yanında yer alma bağlılığını vurgulayacak” dedi.

2019'DA TRUMP DA SINIRI GEÇMİŞTİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2019 yılında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmesinde, tarafsız bölgeye giderek sınır çizgisini geçmişti.

KRİTİK ZİYARET ÖNCESİ BALİSTİK FÜZELİ MESAJ

İngiliz BBC'nin haberine göre, Kuzey Kore'nin Güney Kore'nin doğu sularına kısa menzilli balistik füze fırlattığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Kuzey Kore'nin bu hamlesi, ABD'ye ait nükleer güçle çalışan bir uçak gemisinin Güney Kore donanmasıyla bu ayın sonlarında yapılması planlanan ortak tatbikatlar için başkent Seul'ün 390 kilometre güneydoğusundaki Busan'a ulaşmasından iki gün sonra gerçekleşti.

Yapılan bu füze atışının yarın Kore'yi ziyaret edecek olan ABD'li yetkililere bir mesaj olduğu öne sürüldü.