Dünya Letonyalı politikacı, BM toplantısında Rus heyete küfür etti

Letonyalı politikacı, BM toplantısında Rus heyete küfür etti

Paylaş
Letonyalı politikacı, BM toplantısında Rus heyete küfür etti

Birleşmiş Milletler toplantısında söz alan Letonyalı politikacı Rihards Kols, dünya gündemine oturdu. Rus işgalinin başında yaşananlara atıfta bulunan Kols küfür etti, salondakilerin tepkisi ise dünya basınına bomba gibi düştü.

Birleşmiş Milletler toplantısında yaşananlar dünyada gündem oldu. Söz konusu toplantıda ilk olarak Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba BM'de Rusya'yı ülkesine karşı soykırım yapmakla suçladı. Kuleba yaşananlardan ötürü 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını talep etti. BM bu isteği kabul etti. Tam o sırada BM üye ülkeleri ayağa kalkarken Rus yetkilinin hareketleri kameraya yansıdı.

Haberin Devamı

RUS BÜYÜKELÇİ SALONU TERK ETTİ

Rusya Büyükelçisi Vasily Nebenzya bir anda mikrofona dokunmaya başlarken, sadece Ukrayna'da ölenler için değil, 2014 yılından beri Ukrayna'nın doğusunda (ayrılıkçı bölge) ölenler için de saygı duruşunda bulunulmasını talep etti. Yetkililer tarafından ikna edilen Nebenzya, saygı duruşunda bulunduktan sonra ise salondan ayrıldı.

LETONYALI POLİTİKACI KÜFÜR ETTİ

Öte yandan Letonyalı politikacı Rihards Kols'un sözleri de salonda deprem etkisi yarattı. Kols, savaşın başında Yılan Adası'ndaki telsiz konuşmalarına atıfta bulunarak kameralar önünde küfürlü konuştu.

Kols açıklamalarının devamında 1 yıldır devam eden işgal sürecinde binlerce Ukraynalının ölümünden sorumlu kişilerle aynı odada bulunmak istemediğini belirtti.

Haberin Devamı

'UTANÇ VERİCİ'

Rus heyetin toplantıda olmasını 'utanç verici' olarak gören Kols, konuşmasının sonlarında bir gün savaş suçları mahkemesinde tanık olması halinde arka sıralarda oturanları (Rus heyeti) suçlayacağını aktardı.