Dünya Londra metrosundaki Türk diş kliniği reklamları tartışma yarattı

Londra metrosundaki Türk diş kliniği reklamları tartışma yarattı

Paylaş
Londra metrosundaki Türk diş kliniği reklamları tartışma yarattı

Yabancı turistlerin diş tedavisi için sık sık Türkiye'yi tercih etmesi, sağlık turizmini canlandırdı. Türkiye'deki diş klinikleri son zamanlarda yurt dışına açılmaya başladı. Londra metrosundaki reklamlar ise İngiliz diş hekimlerinin tepkisini çekti.

Posta.com.tr | Son yıllarda sağlık turizmi kapsamında Türkiye'ye diş tedavisine gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ünlülerin yanı sıra diğer vatandaşlar da ucuz ve kaliteli diş tedavisinden yararlanabilmek için Türkiye'yi tercih ediyor.

Haberin Devamı

Londra'da metro kullanmak isteyen kişiler, Türkiye'deki bir diş kliniğinin reklamıyla karşılaştı. Londra Belediyesi'nin gözetimi altındaki Londra Ulaşım Dairesi, ülkedeki diş hekimlerinin tepkisiyle karşılaştı. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, reklamın 'etik olmaması' iddiasıyla eleştirileri oklarının hedefi oldu.

Katie Price gibi ünlülerin 'Hollywood gülüşü'ne sahip olmak için Türkiye'yi tercih etmesi, ülkemizin popülaritesini artırırken, İngiliz diş hekimleri tartışmalı bir prosedür olduğuu öne sürüyor. Zira 'Hollywood gülüşü' doğal dişlerin törpülenerek üzerine kaplama yapmaya dayanıyor. İngiliz diş hekimleri, yurt dışında dişlerini yaptıran hastalarının sorumluluklarını almak istemiyor.

Haberin Devamı

İngiltere'de hem otobüslerde hem de metroda Türk diş kliniğinin reklamları yer alırken Londra Ulaşım Dairesi tepki çekmeye devam ediyor.

Doktor MJ Rowland-Warmann diş kliniği reklamları hakkında "Etik olarak, bence bu yanlış. Londra Ulaşım Dairesi, potansiyel hastaları güvende tutmak için gereken özeni gösterip göstermediği hakkında sorgulanmalı" dedi. Ayrıca kurumun binlerce insanın kullandığı ulaşım araçlarında kozmetik diş reklamına izin verirken herhangi bir uyarıda bulunmamasının yanlış olduğunu belirtti.

Londra Ulaşım Dairesi'nden bir sözcü, reklamın kendi politikalarına uygun olduğunu belirtti.

BİNLERCE İNGİLİZ TÜRKİYE'YE GELDİ

Geçtiğimiz yaz binlerce İngiliz vatandaşı Hollywood yıldızları gibi gülümseyebilmek için Türkiye'ye geldi. Kozmetik diş tedavisine ilgi TikTok sayesinde daha fazla büyüdü ve #Turkeyteeth (Türk dişi) konu etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı.

Birleşik Krallık'ta kaplama tedavisi diş başına 500 sterline mal olurken Türkiye'de tüm dişler 850 sterline yaptırılabiliyor.

Türkiye'deki diş hekimlerinin büyük çoğunluğunun harika ve etik olduğunu belirten Doktor Rowland-Warmann, yurt dışındaki tedavilerin ters gitmesi durumda hastaların mağdur olabileceğine dair uyardı.

ÜNLÜLER DE TERCİH EDİYOR

Reality şov yıldızı Katie Price, diş tedavisi için Türkiye'ye gelen ünlülerden.

Haberin Devamı

Katie Price'ın yanı sıra Love Island yarışmacısı Jack Fincham, önceki ve sonraki halini Instagram hesabından paylaşarak Türkiye'yi övdü.

Geçtiğimiz ay 42 yaşındaki İngiliz reality şov yıldızı Kerry Katona, dişlerinde yaşadığı sorunu çözebilmek için Antalya'ya geldiğini ve ne kadar hayran kaldığını dile getirmişti.