Dünya Mariupol'ün el değiştirmesi sonrası ABD'den Ukrayna'ya dev yardım, Rusya'ya da yaptırım

Mariupol'ün el değiştirmesi sonrası ABD'den Ukrayna'ya dev yardım, Rusya'ya da yaptırım

Paylaş
Mariupol'ün el değiştirmesi sonrası ABD'den Ukrayna'ya dev yardım, Rusya'ya da yaptırım

Rus ordusunun Mariupol'u ele geçirdiğini duyurmasının ardından ABD, Ukrayna'ya 800 milyon doları askeri yardım olmak üzere 1.3 milyar dolarlık yardım paketi göndereceğini duyurdu. Öte yandan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya karşı Mariupol'ün düştüğüne dair bir kanıt olmadığını da belirtti. Biden ayrıca Rusya ile bağlantılı gemilerin ABD limanlarına kabul edilmeyeceğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

UKRAYNA'YA YARDIM

Başkan Biden, Kiev'e silah yardımı ile ilgili "Ukrayna’ya silah ve ekipman desteği önümüzdeki günlerde ve haftalarda hızlı bir şekilde sürecek" ifadelerini kullandı.

Biden, Ukrayna'ya 1,3 milyar dolarlık ek yardım sağlayacaklarını duyurdu. Bu yardımların 800 milyon doları savunma, 500 milyon doları ise ekonomi alanında olacak.

MARİUPOL AÇIKLAMASI

Rusların ele geçirdiği Mariupol'la ilgili dekonuşan Biden, "Mariupol'u Rusya gerçekten kontrol ediyor mu bilmiyoruz. Bildiğimiz tek bir şey var buradan masum insanların kaçmasına izin verilmediği. Mariupol'ün henüz düştüğüne dair kanıt yok." dedi.

YENİ YATIRIMLAR

ABD Başkanı Biden açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

21. yüzyılda böyle bir şeyi yaşamak akılalmaz bir olay.

Haberin Devamı

Putin'in savaş makinalarından kaçan 100 bin kadar Ukraynalıları ABD'ye alacağımızı açıklamıştık. Yeni bir paket daha açıklıyorum. Ukraynalılar Avrupa'dan doğrudan sığınma için ABD'ye gelebilecek.

Rusya'nın bayrağı olan gemiler ABD'nin limanlarına giremeyecek. AB, Birleşik Krallık ve ABD, Rusya'nın geçmişte rahatça kullanmış olduğu sistemi elinden alıyor.

Tirana karşı özgürlük yanlısı duruşu sergilemeye devam edeceğiz. Bu kadar basit. Bu yaptırımlar Rusya'nın ekonomisini mahvediyor, bu çok önemli.