Dünya 'Merhaba anne'

'Merhaba anne'

Paylaş
'Merhaba anne'

Şili’de 42 yıl önce annesinden kaçırılan ve ABD’li bir aileye evlatlık verilen adam, gerçeğini öğrenince ailesini buldu. Öz annesiyle karşılaşma anı dünyayı ağlattı.

ÖLÜSÜNÜ GÖREMEDİ

Haberin Devamı

Şili’de başkent Santiago’da doğum yapan Maria Angelica Gonzalez’in bebeği kucağından alındı. Gonzalez bebeğini bir daha göremedi. Bebeğin öldüğünü söylediler. Bebeğinin cesedini istediğinde ise imha edildiği söylendi. Oysa bebeği ölmemişti. Oğlu kaçırılmıştı ve ABD’li bir aileye evlatlık verilmişti. Aile, Jimmy adını verdiği bebeğin kimsesiz olduğunu sanıyordu, insan kaçakçılığı şebekesinin işi olduğunu bilmiyordu. Jimmy Lippert Thyde, büyüdü, Virginia’da avukat oldu. Evlendi, kendi ailesini kurdu.

AİLE FOTOĞRAFI İNANDIRDI

Jimmy, Şilili bir aileden evlatlık olduğunu biliyordu. Şilili çocukların biyolojik aileleriyle kavuşturulduğundan bahseden haberleri görünce harekete geçti. Aileleri araştıran örgüte ulaştı. DNA testi yaptırdı ve soy ağacı sistemine ekledi. Bu test ile kuzenini buldu. Kuzeni aracılığıyla da annesinin adresine ulaştı. Dört kardeşi de olduğunu öğrendi. Ancak annesi bir süre aramalarına yanıt vermedi. Jimmy karısı ve iki çocuğuyla fotoğraflarını gönderince annesi görüşmeyi kabul etti. Jimmy, karısı Johannah ve kızları ile Şili’ye gitti.

Haberin Devamı

ANA-OĞUL MUTFAĞA GİRDİLER

Annesiyle ilk karşılaşmasında “Merhaba anne” dedi ve ağlayarak kucaklaştılar. Ailesi Jimmy’yi 42 yıllık hasretin anısına 42 balonla karşıladı. İlk sohbetlerinde Jimmy, annesinin özelliklerini taşıdığını öğrendi. Annesi gibi yemek yapmaya düşkün olan Jimmy, ilk iş onunla mutfağa girip geleneksel yemekler yaptı. Bu yemekleri çocuklarına da öğretme sözü verdi. Daha sonra da karısı, kızları ve kız kardeşiyle Santiago’daki hayvanat bahçesine gitti. “Evlat edinen ailemin beni gezmeye getirdiği ilk yer burasıydı” dedi. Jimmy, yetkililerle de görüşüp evlatlıkların ailelerini ziyaret edebilmesi için mali bir mekanizma oluşturulmasını talep etti.

Şili’de diktatör General Augusto Pinochet’in yönettiği 1970’ler ve 1980’lerde insan kaçakçılığı örgütleri nedeniyle on binlerce çocuk ailesinden koparılmıştı. Şimdi bağımsız örgütler bu çocukları ailelerine ulaştırmaya çalışıyor.

Jimmy Lippert Thyde, karısı Johannah ve kızları Ebba Joy (8) ve Betty Grace (5).

Haberin Devamı