Dünya Miçotakis’ten Batı Trakya iddiası

Miçotakis’ten Batı Trakya iddiası

Paylaş
Miçotakis’ten Batı Trakya iddiası

Yunanistan’da 25 Haziran’da yapılacak yeni seçimlerin favorisi merkez sağcı Yeni Demokrasi (ND) partisinin lideri, eski Başbakan Kiriakos Miçotakis 21 Mayıs seçimlerinde, ülke genelinde kazanamadığı tek bölge olan Rodop’ta (Gümülcine) Türk Başkonsolosluğu’nun müdahalesi olduğu suçlamasında bulundu.

Miçotakis, haftalık Proto Thema gazetesindeki demecinde, “Rodop’ta Türk Başkonsolosluğu, seçimde bir adayın lehine (SYRIZA partisinden seçilen Özgür Ferhat’ı kastediyor) açık bir şekilde müdahale etti” iddiasında bulundu. Ardından da SYRIZA’yı eleştirerek “Bu konu öncelikle, bu adayı tercih eden ve bir başka ülkenin Yunanistan’ın içişlerine karışmasına ortak olan siyasi partiyi ilgilendirmelidir” diye konuştu. 2

Haberin Devamı

1 Mayıs’ta Türk azınlıktan dört aday, siyasi partilerden milletvekili seçilmeyi başarmıştı.Miçotakis, haftalık Proto Thema gazetesindeki demecinde, “Rodop’ta Türk Başkonsolosluğu, seçimde bir adayın lehine (SYRIZA partisinden seçilen Özgür Ferhat’ı kastediyor) açık bir şekilde müdahale etti” iddiasında bulundu.

Ardından da SYRIZA’yı eleştirerek “Bu konu öncelikle, bu adayı tercih eden ve bir başka ülkenin Yunanistan’ın içişlerine karışmasına ortak olan siyasi partiyi ilgilendirmelidir” diye konuştu. 21 Mayıs’ta Türk azınlıktan dört aday, siyasi partilerden milletvekili seçilmeyi başarmıştı.

COVID’E YAKALANDI

Başbakan Miçotakis sosyal medya hesaplarında paylaştığı bir videoda ise COVID-19’a yakalandığını duyurdu. Miçotakis, birkaç gün evde kalarak izolasyon uygulayacağını belirtti. (Hürriyet- Yorgo Kırbaki)

Haberin Devamı