Dünya Mısır'da İslamcıların 'gövde gösterisi'

Mısır'da İslamcıların 'gövde gösterisi'

Paylaş
Mısır'da İslamcıların 'gövde gösterisi'

Mısır'da, İslamcı liderlerin Cuma namazından sonra başlayacağını ilan ettiği büyük gösteri için Tahrir Meydanı'nda siyasi parti, gençlik hareketi ve sivil toplum örgütlerinin üyelerinden oluşan binlerce kişi toplandı

Mısır'da, İslamcı liderlerin yaptığı çağrı üzerine dün akşam saatlerinden itibaren binlerce muhalif Tahrir Meydanı'na akın ederken meydan ve çevresinde asker ve polislerin bulunmadığı gözlendi.

Haberin Devamı

MEYDANDA GÜVENLİĞİ GÖSTERİCİLER SAĞLADI

Çoğunluğunu Müslüman Kardeşler örgütü ile Selefi oluşumuna mensup kişilerin oluşturduğu göstericilerin, kendi oluşturdukları komiteler aracılığıyla meydanda güvenliği sağladıkları görüldü.

Müslüman Kardeşler ve Selefiler daha önce yaptıkları açıklamalarda,gösterinin düzenlendiği bu günü "İstikrar Cuması" ilan etti. Müslüman Kardeşler örgütünün üyesi Muhammed El Bedii dün yaptığı açıklamada, gösterilerin, ülkede yönetimde bulunan Yüksek Askeri Konsey'e reformlar yapması ve iyileştirmelere gitmesi yönünde destek verme amacı taşıdığını belirtti.

SOL, LAİK VE LİBERAL KESİMDEN DESTEK

Tahrir Meydanı'nda, bu ay başından beri yolsuzlukla mücadele, Hüsnü Mübarek rejimi mensuplarının süratle yargılanması ve şeffaflık isteğiyle gösteriler düzenleyen sol, laik ve liberal muhalefet, ordunun son zamanlarda düzenlenen barışçı gösterilere yönelik sert tedbirlerini protesto etmek amacıyla bu protesto gösterilerine destek verdi.

Haberin Devamı

İSLAMCI GRUPLAR YÖNETİMDE YER ALMAK İSTİYOR

Müslüman Kardeşler ve Selefiler'den oluşan bu grupların, yakın gelecekte ülkede kurulacak yeni yönetimde yeralmak için baskısı devam etse de, İslamcıların Mısır yönetiminde otorite oluşturmalarına ihtimal verilmiyor.

Mısır'da sonbaharda planlanan genel seçimlerin ardından yeni bir anayasa oluşturularak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilecek.