Dünya Modernite karşıtı bombacının sonu

Modernite karşıtı bombacının sonu

Paylaş
Modernite karşıtı bombacının sonu

ABD’de modern hayata karşı terörist eylem başlatarak en fazla bombalı saldırı gerçekleştiren ‘Unabomber’ lakaplı dahi matematikçi Ted Kaczynski, 27 yıldır kaldığı hapiste öldü.

ABD’li dahi matematikçi Ted Kaczynski, önceki gün Kuzey Carolina Federal Hapishanesi’ndeki hücresinde ölü bulundu. New York Times gazetesi, 81 yaşındaki Kaczynski’nin intihar ettiğini yazdı. Kaczynski, dünyada ‘Unabomber’ lakabıyla biliniyordu.

Haberin Devamı

16 yaşında Harvard Üniversitesi’ne kabul edilen ve Berkeley Üniversitesi’nde de eğitim alan Kaczynski, 1978’den itibaren üniversite ve havalimanlarını hedef almaya başladı. Hatta bu nedenle ona ‘üniversite’ (university) ve ‘havalimanı’ (airport) kelimelerinin kısaltmalarından oluşan ‘una bombacısı’ adı verildi.

KARDEŞİ YAKALATTI

İlk olarak Chicago Üniversitesi'ne 'Profesör Buckley Crist Jr.' adıyla bombalı paket göndermişti. 1995'te FBI, Unabomber adı takılan Kaczynski'nin el yazısıyla gönderdiği 35 bin kelimelik sanayileşme ve modern hayat karşıtı anarşist manifestosunu bazı gazetelerde yayınlayarak bulunması için kampanya başlattı. Bu manifestoyu kendisi büyük gazetelere göndermiş ve yayınlamaları karşılığında terörist eylemlerden vazgeçmeyi vadetmişti. Kaczinsky'nin yazısını kardeşi David teşhis etti. Bu sayede izi bulundu. Nitekim Kaczinsky, işsiz kaldığı dönemde babası ve kardeşinin işinde çalışıyordu.

Haberin Devamı

 

 

SORUNLU AŞK HAYATI

Ama birlikte olduğu kadın meslektaşı onu terk edince kadın hakkında saldırgan sözler yayınlamıştı. Bunu öğrenen kardeşi onu kovmuştu. O sırada Kaczinsky çoktan Montana eyaletinde ormanda kendine bir kulübe inşa etmeye başlamıştı. Bu olay üzerine oraya kaçmıştı. 1995'e kadar 16 bombalı paketle eylem gerçekleştirdi. Bu eylemlerde üç kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Ted Kaczynski'nin kurbanlarından biri bilgisayar kiralama mağazası sahibi, biri reklam yöneticisi biri de kereste endüstrisi lobicisiydi. Kaczynski, ABD çapında modern teknolojiyi geliştirip doğayı tahrip ettiğine inandığı kişileri ve kuruluşları hedef alıyordu. 1996'da kaldığı kulübede yakalandı. Ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.