Dünya Yıllar sonra ortaya çıkan koronavirüs ifşası

Yıllar sonra ortaya çıkan koronavirüs ifşası

Paylaş
Yıllar sonra ortaya çıkan koronavirüs ifşası

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde görülen ve kısa sürede küresel bir pandemiye sebep olarak milyonlarca hayata mal olan koronavirüsün kökenine dair tartışmalar sürerken ortaya çıkan rapor dünyanın gündemine adeta bomba gibi düştü.

2019'un son aylarında hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) dünya genelinde milyonlarca hayata mal oldu.
Pek çok alışkanlığımızı geride bırakmamıza neden olan virüsü aşıların yardımı ile yenmeyi başardık. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Kovid-19'un sağlık açısından artık 'küresel bir acil durum' teşkil etmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bu açıklama ile dünya derin bir nefes alırken virüsün kökeni, nasıl ve ne zaman ortaya çıktığına dair henüz net bir bilgiye sahip olmayan bilim dünyası ABD'den gelen açıklamaları tartışıyor.

BİLİMSEL DENEYİN DETAYLARI

İngiliz Sunday Times’a konuşan ABD’li yetkililer, salgının sıfır noktası olan Wuhan Viroloji Enstitüsü’nde yapılan bilimsel deneylerin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

ABD'li araştırmacılar, Covid-19'un söz konusu laboratuvardaki bilim insanları tarafından Çin'in güneyindeki bir maden kuyusunda keşfedilen benzer bir koronavirüs üzerinde yapılan deneyler yoluyla yaratıldığına inanıyor.

VİRÜSLERİ BİRLEŞTİRDİLER

ABD'li araştırmacılar, Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki araştırmacıların, daha sonra albino fareleri enfekte etmek için kullanılan yüksek derecede bulaşıcı mutant suşlar oluşturmak için ölümcül koronavirüsleri birleştirdiklerini iddia ediyor.

Haberin Devamı

Adı açıklanmayan ABD'li yetkililer, araştırma programının Çin ordusu tarafından biyolojik silah geliştirmek amacıyla finanse edilmesi nedeniyle gizli tutulduğuna ve üzerinin örtüldüğüne inanıyor.

ABD'li müfettişler, virüsün dünyaya yayılmadan önce bir laboratuvar kazasıyla Wuhan şehrine sızan Covid-19'un yaratılmasına yol açtığını öne sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde BBC'ye konuşan Çinli bilim insanı George Gao'nun sözleri dünya basınında geniş yer bulmuştu.

Çinli üst düzey bilim insanı BBC'ye verdiği demeçte, virüsün laboratuvardan sızmış olma olasılığının göz ardı edilmemesi gerektiğini söylemişti.

Çin Hastalık Kontrol Merkezi'nin başkanı olarak Prof George Gao, pandemiye yanıt vermede ve kökeninin izini sürme çabalarında kilit bir rol oynadı.

Çin hükümeti, hastalığın Wuhan'daki laboratuvardan kaynaklanmış olabileceği yönündeki tüm iddiaları reddediyor. Ancak Gao bu ihtimali gözardı etmiyor.

WUHAN LABROTUVARI İNCELENDİ

'Her zaman her şeyden şüphelenebilirsiniz. Bu bilimdir. Hiçbir şeyi göz ardı etmeyin' diyen Gao Wuhan Viroloji Enstitüsü (WIV) hakkında resmi soruşturma yürütüldüğünü de açıklamıştı. (Hürriyet)