Dünya Nefertiti’nin mumyası bulundu mu?

Nefertiti’nin mumyası bulundu mu?

Paylaş
Nefertiti’nin mumyası bulundu mu?

Mısır’ın Luksor kentindeki Krallar Vadisi’nde yatan iki mumyanın, ülke tarihindeki en önemli iki kadın olan Nefertiti ve Tutankhamun’un eşi Ankhesenamen’e ait olabileceği açıklandı.

Önde gelen Mısırbilimci Zahi Hawass, mumyaların eski Mısır kraliçeleri olup olmadığını doğrulamak için DNA testlerinin beklendiğini duyurdu. Hawass, Newsweek’e verdiği demeçte, “Ekim ayında Ankhesenamen’in ve annesi Nefertiti’nin mumyasının keşfini duyurabileceğiz. İsimsiz iki mumyadan hangisinin Nefertiti olabileceğini ortaya çıkaracağımdan eminim” dedi. Hawass, söz konusu iki mumyayı, ekibiyle birlikte geçen Aralık ayında Krallar Vadisi’nde bulduğu kimliği belirsiz birkaç mumyayla ilişkilendirdiğini söyledi. İki kraliçenin yüz özelliklerini kopyalamak için bilgisayarlı tomografi taramalarının da kullanılabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, antik tarihte belki de en çok saygı duyulan iki kraliçe olan Nefertiti ve Ankhesenamen’in mumyalarını bulmanın birçok Mısır bilimcinin hayali olduğu bilinirken, bazı uzmanlar Hawass’ın iddiasına “şüpheci” yaklaştı.