Dünya Ohio'da kayıp çocuk sayısı rekora koşuyor, binden fazla çocuktan haber yok: Emniyet güçleri şaşkın

Ohio'da kayıp çocuk sayısı rekora koşuyor, binden fazla çocuktan haber yok: Emniyet güçleri şaşkın

Paylaş
Ohio'da kayıp çocuk sayısı rekora koşuyor, binden fazla çocuktan haber yok: Emniyet güçleri şaşkın

ABD'nin kalabalık eyaletlerinden biri olan Ohio, son dönemlerde kayıp çocuk haberleriyle çalkalanıyor. Aylardır, emniyet güçleriyle birlikte çocuklarının izlerini arayan acılı aileler, mutlu sona bir türlü ulaşamıyor.

Kuzey Ohio'da sadece 2023 yılı içerisinde binden fazla kayıp çocuk ihbarı yapıldı. Ohio başsavcılığının kayıp çocuklar web sitesine göre sadece eylül ayında bile 45'ten fazla çocuk kayboldu. Yetkililer, büyük bir kısmı reşit olmayan kayıp çocuk oranında olağanüstü bir artış yaşandığını bildirerek aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Ohio Başsavcısı Dave Yost, rakamların endişe verici olduğunu ancak güncellenmemiş raporlar nedeniyle toplam kayıp çocuk sayısının sanılandan daha düşük olabileceğinin altını çizdi.

''ÇOCUKLARIN BAŞLARINA NE GELDİĞİNİ BİLMİYORUZ''

Polis şefi John Majoy, "2023'te kayıp çocuk vakaları normalin üzerine tırmandı. Bu oldukça rahatsız edici bir durum çünkü bu çocukların başına ne geldiğini bilmiyoruz. İnsan ticaretine mi maruz kalıyorlar yoksa çete faaliyetlerine ya da uyuşturucuya mı bulaştırılıyorlar belli değil'' dedi. Majoy, 33 yıllık meslek hayatında daha önce bu kadar çok sayıda kayıp çocuk ihbarına şahit olmadığına da sözlerine ekledi.

Kayıplar arasında 17 Haziran'da bir ev partisine katıldıktan sonra ortadan kaybolan 15 yaşındaki Keshaun Williams ve 14 yaşındaki Gideon Hefner de var. 16 yaşındaki Elijah Hill, 20 Eylül'de Sandusky'de, 17 yaşındaki Iyahna Graham ise 23 Eylül'de Kuzey Kanton'da ortadan kayboldu. 14 yaşındaki Maurice Hamrick, 16 yaşındaki Honesty Howell ve 17 yaşındaki Chloe Hadley, bu ayın başlarında beş gün arayla kayboldu.

Haberin Devamı

Savcı Dave Yost, kayıp çocuk vakalarını doğru şekilde raporlamak için Toledo Üniversitesi ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

"Kolluk kuvvetleri her yerde olamaz ve her şeyi göremez. İnsanlara ve nüfusa güveniyoruz çünkü dışarıda bizi gözetleyebilecek 10 milyondan fazla gözümüz var''

Acılı ebeveynler, kayıp çocuklarının yerini tespit edebilmek 'Çocukların Korunmasında Bize Katılın' isimli bir organizasyon kurdular. Topluluğun öncülerinden olan Breana Brown, gazetecilere verdiği röportajda "Topluluk olarak daha fazlasını yapmamız gerektiğini hissediyorum. O kadar çok kayıp çocuğumuz var ki, bunun artmasını önlemek istiyoruz. Bu, asla hafife almamız gereken bir konu değil'' dedi.