Dünya Oktoberfest başladı

Oktoberfest başladı

Paylaş
Oktoberfest başladı

Dünyanın en büyük bira festivali kabul edilen Almanya'nın Münih kentindeki Oktoberfest (Ekim Şenliği), Belediye Başkanı Christian Ude'nin ilk bira fıçısını geleneksel olarak açmasıyla başladı

Oktoberfest, bu yıl, şenliğin son günü olan 3 Ekim'in pazartesine denk gelmesi nedeniyle 16 yerine 17 gün sürecek. Oktoberfest çılgınları, 1 gün daha fazla eğlenme fırsatına sahip olacak.

Bu yıl festivalde geniş güvenlik önlemleri alındı. Yüzlerce polis, katılımcıları olası terör saldırılarından korumak için görevlendirildi.

>> İŞTE ÇILGIN EĞLENCEDEN FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

6 milyon kişinin katılması beklenen Oktoberfest, ilk olarak 1810 yılında, Bavyera Veliaht Prensi Ludwig ve Sachsen-Hildeburghausen Prensesi Therese'nin düğünleri vesilesiyle kutlanmıştı. Kral Ludwig, evlenme teklif ettiği Therese von Sachsen-Hildburghausen kendisine 'evet' yanıtı verince, bunu büyük bir şenlikle kutlamaya karar verince Münih kent merkezinde büyük bir kutlama organize edilirken bu gelenek günümüze kadar sürdü.

Oktoberfest'te bölgenin yöresel kıyafeti olan "dirndl" elbise ve deri pantolonlar göze çarpıyor. Festivalde bir litrelik özel bardaklarda sunulan biranın bu yılki fiyatı ise 8,70 euro ile 9,20 euro arasında değişiyor. Biranın fiyatı bu yıl ilk kez 9 euro'u geçmesi tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı

İhsan DÖRTKARDEŞ/DHA