Dünya Öldüren hava atma akımı

Öldüren hava atma akımı

Paylaş
Öldüren hava atma akımı

TikTok’ta tekneden atlayarak yapılan yeni bir meydan okuma akımı ABD’de dört can aldı. Kurtarma ekibinden Jim Dennis, teknecileri uyardı.

Sosyal medya platformu TikTok'ta bu yaz çok tehlikeli bir akım ünlendi. Buna göre kullanıcılar yüksek hızda giden bir teknenin arkasından atladıkları anın görüntülerini çektiriyor.

Haberin Devamı

Amaç dalış yapmamak, teknenin köpüğünün üzerine önce ayakları suya sokacak şekilde zıplamak. Ancak bu akım nedeniyle son altı ayda ABD'nin Alabama eyaletinde dört kişi öldü. Kurtarma ekipleri, bu kişilerin bazılarının boyunlarının kırıldığını, yani ani bir şekilde öldüklerini açıkladı.

 

 

BETONA ATLAMAKLA AYNI

Boatjumping’ etiketiyle yayınlanan gösteriş yapma amaçlı bu akımın yasaklanması isteniyor. Şubatta bir teknede üç çocuğu ve karısıyla gezintiye çıkan bir baba, bu akımın eyaletteki ilk kurbanı olmuştu.

Bu anları karısı kaydetmişti. Son vaka da mayısta yaşandı. Orta yaşlı bir adam öldü. Uzmanlar, insanların sosyal medya için kaydedilirken şuursuzca hareketler sergilemeye daha yatkın olduklarını söylüyor. Suda hızla ilerlerken atlamanın betona atlamakla denk olduğu ve yüksek derece felç ve ölüm riski taşıdığı konusunda uyarıyorlar.

Haberin Devamı