Dünya Ölüm meleği! Yedikleri mantar yüzünden canlarından oluyorlardı

Ölüm meleği! Yedikleri mantar yüzünden canlarından oluyorlardı

Paylaş
Ölüm meleği! Yedikleri mantar yüzünden canlarından oluyorlardı

ABD'de yaşayan anne ve oğlu, arkadaşlarının bahçesindeki mantarları Malezya'da yedikleri mantardan olduğunu düşündü. Toplayıp yedikten kısa bir süre sonra hastaneye kaldırıldılar. 'Ölüm meleği' olarak adlandırılan bu mantarın etkisinden kurtulabilmek için deneysel bir ilacın yanı sıra anneye karaciğer nakli gerekti.

Posta.com.tr | ABD Massachusetts'te bir anne ve oğlu, arkadaşlarının evinin arka bahçesinden topladıkları mantarı yedikten sonra ölümden döndü. Evcikkıran, köygöçüren ya da ölüm meleği denen bu mantarın en zehirli mantar türlerinden biri olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ÖLÜM MELEĞİ DENİYOR

Fox News'in haberine göre, Amherst'te yaşayan 27 yaşındaki Kai Chen ve 63 yaşındaki annesi Kam Look, arkadaşlarının bahçesinde Malezya’da yedikleri türden bir mantarla karşılaştıklarını düşündüler. Ancak topladıkları mantar, son derece zehirli olan Amanita phalloides isimli ‘ölüm meleği’ mantarıydı. Dünya çapındaki mantar kaynaklı ölümlerin çoğuna Amanita phalloides neden oluyor.

Zehirli mantarı tüketen anne ve oğlunda kısa süre sonra gıda zehirlenmesi semptomları göstermeye başladı. En sonunda hastaneye kaldırıldılar.

Kai Chen, yaptığı açıklamada “İkimizin de çok büyük tehlikede olduğunu hissettik” dedi.

İkilinin iyileşebilmesi için başka bir eyaletten getirilen deneysel bir ilaç kullanıldı. Ancak anne için yetersiz kaldı ve karaciğer nakli gerekti. 

Haberin Devamı