Dünya Ömür boyu can dostluk

Ömür boyu can dostluk

Paylaş
Ömür boyu can dostluk

ABD’de bir şirket, evcil hayvanları öldükten sonra dondurup kurutma hizmeti veriyor. Bedensel bütünlükleri olduğu gibi korunan hayvanların sahipleri, bunun yas tutma süreçlerine yardımcı olduğunu söylüyor.

ABD’deki ‘Second Life Freeze Dry’ şirketi, evcil hayvanlar için tahnit hizmeti sunuyor. Evcil hayvanlarına veda etmek istemeyen sahipleri, şirkete başvuruyor. Tahnit ustası Chuck Rupert, hayvanları dondurup kurutuyor. Şimdiye kadar tahnit yaptığı hayvanlar arasında köpek, kedi, hamster, kirpi, gelincik, sincap, vizon ve hatta çıngıraklı yılan bile var. Yılda 70-90 hayvanı donduran usta, sahipleri hangi pozisyonda isterse hayvanı o şekilde muhafaza ediyor. Hayvanları dondurma işlemi büyüklüğüne göre 1200 ve 4 bin dolar arasında değişiyor. Hayvanların muhafaza edilme süreçleri de boyutlarına göre değişiyor.

Haberin Devamı

ORGANLARI ÇIKARILIYOR

Küçükler 4-5 ayda, büyükler de bir yılda tamamlanıyor. Süreç, hayvanların organlarının çıkarılması, vücut boşluğunun doğal ahşap dolgu maddesi ile doldurulması, ardından hayvanın tekrar dikilmesini içeriyor. Hayvan, sahibinin istediği poza getiriliyor. Sonra, dokudaki nemi alan ve hayvanın çürümemesi için onu koruyan vakumlu bir ‘dondurarak kurutma makinesi’ne yerleştiriliyor. Canlı görünmeleri için de boyanıyorlar. Sahipleri genellikle hayvanlarının huzurlu bir şekilde uyurken dondurulmasını istiyor. Hayvan sahipleri, bu yöntemin yas tutma süreçlerinde destekleyici olduğunu belirtiyor.