Dünya 'Oyuncak kutusu'nda dehşet! Kurbanlarının hafızasını böyle siliyordu

'Oyuncak kutusu'nda dehşet! Kurbanlarının hafızasını böyle siliyordu

Paylaş
'Oyuncak kutusu'nda dehşet! Kurbanlarının hafızasını böyle siliyordu

Bir anlık dikkatsizlik sebebiyle kaçan genç kızın ortaya çıkardığı 'oyuncak kutusu' dehşet dolu detayları duyanların kanını dondurdu. 50'den fazla kişiye mezar olan bu korkunç mekanın sahibi oyuncak kutusu katilinin ise kurbanlarının hafızasını nasıl sildiği ortaya çıktı.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | 1999 yılının 19 Mart'ında 22 yaşındaki Cynthia Vigil, bir otoparkta para karşılığı fuhuş yapıyordu. Kendisinin polis olduğunu iddia eden bir adam, Vigil'in gözaltına alındığını söyleyerek genç kadını arabasının arkasına oturttu.

Haberin Devamı

"Bana gözaltında olduğumu söyledi ve ellerimi kelepçeledi" diyen Vigil, polis olduğunu söyleyen adamla birlikte yola çıktı. Arabadaki bu adam, David Parker Ray'di. Genç kızı, 'oyuncak kutusu' dediği ses geçirmez karavanına götürdü.

3 GÜN BOYUNCA SÜREN DEHŞET

Burada Vigil'i karavanın ortasına zincirleyen Ray, burada kız arkadaşı Cindy Hendy'nin yardımıyla 3 gün boyunca genç kıza tecavüz ederek çeşitli işkencelerde bulundu. İkili, genç kıza; kırbaç, medikal aletler, elektrik şoku gibi çeşitli işkencelerde bulundu.

Ray ise bu vahşet dolu sahnelerden önce bir kasete yaptığı kayıtta ne tür işkenceler yapacağını ve bundan nasıl keyif alacağını anlattı. Cindy ve Ray kasette birbirlerine "efendi" olarak sesleniyordu. Ray ise kız arkadaşının kendisine sorulmadığı sürece konuşmadığını söylüyordu.

Haberin Devamı

"BİR DAHA AİLENİ GÖREMEYECEKSİN..."

"Konuşma şeklinden bunu ilk kez yapmadığını anladım" diyen Vigil, "Ne yaptığını biliyor gibiydi. Bana bir daha ailemi göremeyeceğimi söyledi. Beni de diğerleri gibi öldüreceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Vigil'in esaretinin üçüncü gününde Ray, işe gitti. Cindy ise yanlışlıkla anahtarları masada unutmuştu. Fırsatı kaçırmayan Vigil, anahtara uzanarak onu aldı ve ellerindeki zincirlerin kilidini açtı. Durumu son anda fark eden Cindy, genç kızı durdurmaya çalışsa da Vigil elindeki buz kıracağını boynuna sapladı.

Sonunda özgürdü. Çıplak bir şekilde karavandan dışarı çıktı. Büyük bir panik içinde yakınlardaki bir eve koşarak kapıyı çaldı. Kapısındaki kanlar içerisindeki çıplak kadını gören ev sahibi Vigil'e yardım etmeye karar verdi ve onu içeri alarak polisi aradı. Vigil'den gerekli bilgileri alan ekipler Ray ve Cindy'i tutuklamak üzere yola koyuldu.

'OYUNCAK KUTUSU'NUN DEHŞETİ

Dedesi tarafından büyütüldüğü öğrenilen Ray, 60 yaşındaydı. Babası, onlarla birlikte yaşamasa bile Ray'i ara sıra görüyordu ve bu görüşmelerinde de çocuğunu dövüyordu. Ray, utangaçlığı ve özgüven eksikliği sebebiyle neredeyse tüm hayatı boyunca zorbalığa maruz kaldı. Bu özgüvensizlik Ray'i alkol ve uyuşturucu batağına çekti.

Haberin Devamı

Geçmişte ABD ordusuna da katılan Ray, buradan da atıldı. Hayatı boyunca 4 kez evlenip boşanan Ray, tüm ülkede dehşet saçmaya ise 1950'li yıllarda başlamıştı. Tüm bu dehşetin ortaya çıkması ise Vigil'in 'oyuncak kutusu'ndan kaçmasıyla başlamıştı.

KIRBAÇLAR, ZİNCİRLER, KISKAÇLAR...

İş yerinde gözaltına alınan Ray'in karavanında ve evinde yapılan aramalarda bulunanlar adeta kan donduran cinstendi. Ray'in oyuncak kutusunun tam ortasında kurbanlarını bağladığı jinekolog tipi büyük bir zincir bulunuyordu. Bunun hemen yanında ise büyük bir ayna bulunuyordu. Bu şekilde kurbanları kendilerine yapılan işkenceleri görebiliyordu.

Yere kırbaçlar, zincirler, kasnaklar, kayışlar, kıskaçlar, bacak ayırma çubukları, cerrahi bıçaklar ve testerelerin yanı sıra çok sayıda cinsel ilişki oyuncakları saçılmıştı. Bunların yanında Ray ve arkadaşları kurbanlara tecavüz ederken onları eğerek hareketsiz bırakmak için kullanılan tahta bir mekanizma da vardı.

VİDEO KAYITLI TECAVÜZ VE İŞKENCE

Haberin Devamı

Duvarlarda ise acı vermek için farklı yöntem ve teknikleri ayrıntılı bir şekilde gösteren diyagramlar vardı. 'Oyuncak kutusu katili'nin karavanında 1996 yılından bir video kasedi de bulundu. Bu kasette Ray ve kız arkadaşı bir kadına tecavüz ederek türlü işkencelerde bulunuyordu.

Olayın medyaya çıkması ile birlikte başka bir kadın daha benzer hikayesiyle ortaya çıktı. Angelica Montano isimli kadın, Ray'in tanıdığıydı. Yaptığı kekten ikram etmek için gittiği Ray'in karavanında uyuşturucuyla etkisiz hale getirilen kadına işkence ve tecavüzde bulunuldu. Ardından bu şekilde yol kenarına bırakılan kadını polis ekipleri bulmuştu ancak bu dava fazla uzun sürmemişti.

KURBANLARININ HAFIZASINI SİLİYORDU

Ray kurbanlarına hafızalarını zayıflatmak adına çeşitli uyuşturucular veriyordu. Bu sebeple kurbanları oyuncak kutusu katilini net bir şekilde hatırlayamıyordu.

Ortaya çıkan bu iki suçla birlikte polis, Cindy'nin üzerine gitmeye başladı. Cindy, hemen çözüldü ve işlenen cinayetlerden haberinin olduğunu itiraf etti. Cindy'nin anlattıkları ile birlikte Ray'in suç ortakları olan başta kızı Glenda 'Jesse' Ray ve arkadaşı Dennis Roy Yancy'nin de olaylarla ilişkileri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yancy, daha sonra işlediği Marie Parker cinayetini itiraf etti.

50'DEN FAZLA CİNAYET İŞLEDİ AMA...

Ray'in evinde ve karavanında yapılan araştırmalarda çok sayıda cinayetin izlerine rastladı. Ray'e ait günlüklerde en az 50 farklı kadının cinayetinden bahsedildiği ortaya çıktı. Tüm bu kanıtlara rağmen yetkililer, bu davaları Ray'e bağlamayı başaramadı.

Cindy ve Yancy'nin Ray'in cesetlerden kurtuldukları yerleri polise söylemesine rağmen, ekipler burada yaptıkları araştırmalarda hiçbir şey bulamadı.

Kendi 'oyuncak kutusu'yla bu kadar uğraşan seri katilin çok sayıda insanı katlettiği düşünülüyor. Ray'in karavanında bulunan çok sayıda ziynet eşyası ve türlü kişisel ürünler bu sayının çok daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Yalnızca iki cinayetle suçlanan Ray, toplamda 224 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kızı Jesse Ray, 9 yıl hapis cezası alırken Ray'in kız arkadaşı Cindy ise 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ray, 28 Mayıs 2002'de kalp krizinden hayatını kaybedene kadar yaklaşık 3 sene boyunca hapiste kaldı.