Dünya Pakistan eski başbakanına silahlı saldırı

Pakistan eski başbakanına silahlı saldırı

Paylaş
Pakistan eski başbakanına silahlı saldırı

Pakistan eski başbakanı Imran Khan'ın konvoyuna açılan ateş sonucu yaralandığı bildirildi.

Pakistan'ın eski başbakanı Imran Khan, seçim konvoyuna düzenlenen silahlı suikast girişiminde bacağından yaralandı.

Haberin Devamı

Yerel medya olayın bir suikast girişimi olduğunu yazdı. Olay yerinden gelen ilk görüntülerde elinde silah olan bir şahıs dikkat çekti.

Pakistan eski başbakanına silahlı saldırı düzenlendi Pakistan eski başbakanı Imran Khan'ın konvoyuna açılan ateş sonucu yaralandığı bildirildi.

ERKEN SEÇİM İÇİN YOLA ÇIKMIŞLARDI

Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri Han ve destekçileri 28 Ekim’de Lahor kentinden erken seçim çağrısıyla başkent İslamabad’a doğru yola çıkmıştı. Konvoy nedeniyle 260 kilometrelik yol boyunca çok sayıda güvenlik gücünün konuşlandırılırken, konvoyun 4 Kasım’da İslamabad’a ulaşması ve oturma eylemi yapılması bekleniyor.

5 YIL SİYASİ YASAK

Pakistan’da 10 Nisan'da Ulusal Meclis’te Khan ve hükümeti için güven oylaması yapılmış, hükümetinin güven oyu alamaması üzerine Khan başbakanlık görevinden alınmıştı. 11 Nisan'da ise başbakanlık görevine Şahbaz Şerif seçilmişti.

Haberin Devamı

Pakistan Yüksek Seçim Komisyonu ise 21 Ekim’de Khan’a yabancı ülkelerin liderlerinden ve temsilcilerinden aldığı resmi hediyeleri yasa dışı bir şekilde sattığı gerekçesiyle 5 yıl siyasi yasak getirmişti. Pakistan’da seçimlerin gelecek yıl Ekim ayında yapılması planlanıyor.