Dünya Palyaço katile cesetlerin yerini soran polis: Verdiği cevabı asla unutmayacağım

Palyaço katile cesetlerin yerini soran polis: Verdiği cevabı asla unutmayacağım

Paylaş
Palyaço katile cesetlerin yerini soran polis: Verdiği cevabı asla unutmayacağım

ABD tarihinin en cani seri katillerinden biri olan ve 'Katil Palyaço' olarakl bilinen John Wayne Gacy'nin yakalanması, tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Caniye kurbanlarının cesetlerinin nerede olduğu sorulduğunda ise verdiği cevap dehşetin boyutlarını gözler önüne serdi.

Posta.com.tr | Gacy, 1972 ve 1978 yılları arasında Illinois'te 33 genç erkeği öldürmüş, 29'unun cesedini evinin belli yerlerine saklamıştı. Diğer kurbanlarını ise Des Plaines Nehri'ne atmıştı. Gacy, kurbanlarını evine çekiyor, onları bir 'sihir numarası'nın parçası olarak kelepçeliyor, ardından tecavüz edip boğuyordu.

Haberin Devamı

Şimdi emekli olan dedektif Rafael Tovar, 1978 yılında Katil Palyaço lakaplı John Wayne Gacy'yi yakalayan ekipte çalışıyordu. Tovar, Chicago doğumlu seri katili sorgulayan kişilere eziyet etmekten keyif aldığını söyledi.
The Sun'a konuşan Tovar "Gacy, eğer sizin bir şeyler bildiğinizi bilirse, ona soracağınız her soruda size tamamen dürüst olan bir tipti. Eğer bunu fark etmezseniz, sizinle oyun oynardı" dedi.

Sorgulama sırasında Gacy ile Tovar arasında bugün hâlâ aklında kalan tüyler ürpertici bir konuşma geçti. Tovar, o konuşmayı şöyle anlatıyor:

Onu ilçe hapishanesine götürdüm ve 'John, gerçekten kaç kişiyi öldürdün?' diye sordum. Bana, 'Bunu avukatıma söyledim ve siz bunu zaten biliyorsunuz ama 45 iyi bir sayı gibi görünüyor' dedi. O zaman 'Neredeler John?' dediğimde, yüzünde küçük bir gülümseme belirdi ve 'Dedektif sensin. Öğrenmek sana kalmış' dedi.

Haberin Devamı

Gacy, sokak partilerinde palyaço kılığına giriyordu. Bu şüpheleri üzerinden uzaklaştırmasını sağlıyordu ve komşuları tarafından 'saygın bir yerel demokrat' olarak görülüyordu. Tovar, Gacy'nin hayatını şöyle anlatıyor:

Etrafındaki insanları dengede tutmak için her şeyi yaptı. Kar yağdığı zaman kamyonuyla sokaktan geçerek herkesin garaj yollarını açıyordu. Her yaz bir tema partisi düzenler ve herkesi tedavi ederdi. Birinin bir şeye ihtiyacı olduğu zaman hep oradaydı çünkü zar zor uyuyordu. Etrafınızda böyle biri olduğunda bir şeyden şüphelenseniz bile muhtemelen 'Hayır, Gacy iyi bir adam' derdiniz. İnsanları nasıl oynayacağını iyi biliyordu. Zekiydi. Hatası, sonunda iyi bir çocuk seçmesiydi. İnsanlar onu umursadı, insanlar soruşturmayı zorladı.

Tovar, Gacy'nin polislere palyaço kıyafetleri giyerek 'cinayetlerden kurtulabileceğini' söylediğini ifade etti. Tovar, 'Gacy genç insanları seviyordu. Palyaço ne yapar? Gençleri yanına getirir" dedi.

AKILALMAZ İŞKENCELER

Gacy'nin altı yıllık terörü akılalmaz taciz ve zulümle geçti. Tüm kurbanlarını ilk başta bıçakladı ve ardından boğdu. Cesetleri evinin altına götürdü ya da nehre attı. Tüm bu süreç boyunca yerel topluluğun saygın bir üyesi gibi görünerek palyaço 'Pogo' kılığında hayır işleri yaptı ve çifte bir hayat yaşadı.

Haberin Devamı

Hapishanede şöhretinden büyük keyif aldı. Palyaço resimleri çizerek satıp para kazandı.

Gacy, kurbanlarını 50 dolar karşılığında bilimsel araştırmaya yardım etmeleri bahanesiyle evine getiriyordu. Çocukları ise yalan ya da silah zoruyla kaçırıyor, onları sarhoş ediyor ve kelepçe takmaları için kandırıyordu. Savunmasız olduklarında ise onlara tecavüz edip iple boğuyordu.

Korkunç dava dedektif Tovar için oldukça sarsıcı oldu. Cani katilin öldürdüğü 5 tanımlanamayan ceset daha var. Tovar, "Onları tanımlayabilirsek o zaman dava benim için kapanacak" dedi.