Dünya En eski kanıt eşleşmesi! Yıllar önce işlenen cinayet çözüldü

En eski kanıt eşleşmesi! Yıllar önce işlenen cinayet çözüldü

Paylaş
En eski kanıt eşleşmesi! Yıllar önce işlenen cinayet çözüldü

Oregon'daki çifte cinayetin faili yıllar sonra ortaya çıktı. Biri henüz 16, diğeri ise 18 yaşında olan kurbanların 'infaz edilmiş' gibi görünen öldürülme biçimleri, polislerde şüphe uyandırmıştı. Cesetler ise bir gazete dağıtıcısı tarafından bulunmuştu.

Posta.com.tr | 1974 yılında 16 yaşındaki Donny Bartron ve 18 yaşındaki Pete Zito, infaz edilmiş gibi görünen bir şekilde eğlence merkezinin park alanında ölü bulunmuştu. Gençlerin cansız bedenleri, Oregonlu bir gazete dağıtırıcı tarafından fark edilmişti. Barton vurulduğunda 1956 model bir Oldsmobile'in motoru üzerinde çalışıyordu. Cesedi açık kaputun altına yığılmıştı.

Haberin Devamı

Zito'nun cesedi ise sürücü kapısının yanında yerde yatıyordu. Her iki genç de 22 kalibrelik bir silahla defalarca vurulmuştu.

Cinayet bu aracın yanında işlendi

Olayın ardından Joseph Amir Wilson adlı şüpheli çifte cinayetten tutuklandı. Ancak masum olduğu konusunda ısrar etti. Wilson'ın çifte cinayetin öncesinde, eğlence merkezindeki başka bir kişiye saldırdığı iddia edildi ve Wilson'ın gençleri 'kavga ettiği kişiler' zannederek öldürdüğü öne sürdü. Ardından Wilson, ceza almadan serbest bırakıldı. Peki gençleri kim öldürmüştü?

Durum dedektifler için çıkmaza girmişti. Tüm oklar şimdi bir ordu görevlisi Steven Paul Criss'i göstermeye başlamıştı. Criss ve Barton o dönem Black Angus adlı restoranda birlikte çalışıyordu. Ancak hiç geçinemiyorlardı. Polisler Criss'in Barton'ı öldürmek için nedeni olduğunu bilseler bile farklı bir şüphelinin peşinden gittiler.

Haberin Devamı

Cinayetlerden iki ay sonra Criss, hırsızlık suçundan tutuklanmış ve arabasında 22 kalibrelik bir silah bulunmuştu. Tekrar şüpheli haline gelen Criss'in silahı, suç mahallindekilerle eşleşmedi. Silah Criss'e geri verildi.

ORDUDA DA CİNAYET İŞLEDİ

Criss bununla da kalmadı. Washington'daki Fort Lewis Birleşik Devletler Ordusu üssüne giden Criss, aynı silahla buradaki Jacob Kim Brown adlı çavuşunu öldürdü. Polise göre bir tartışmanın ardından çavuşunu 5 kez başından vurduğunu söyledi. Tartışmanın nedeni ise Criss'in Brown'un aracına zarar vermesiydi. Olayın ardından 35 yıl hapis cezası alan Criss, 12 yıl yattıktan sonra salıverildi.

48 YIL SONRA DAVA YENİDEN AÇILDI

Washington County şerifleri, 48 yıl sonra çifte cinayet davasını yeniden açmaya ve Criss'in Brown'ın ölümünde kullanılan silahın balistik raporunu yeniden incelemeye karar verdi. Bu kez bir eşleşme oldu.

Katil şimdi 65 yaşında

Şimdi 65 yaşında olan ve Iowa'da yaşayan Criss yakalandı ve iki kez ikinci derece cinayetle suçlandı. Departmandan yapılan açıklamada 1974 yılında kullanılan silahın eşleştiği belirtildi. Bu eşleşmenin 'ülke çapındaki en eski eşleşme' olduğu açıklandı.

Haberin Devamı