Dünya Prens Harry, Lady Diana'nın öldüğü tünelden 3 kez geçti! Gördükleri şaşkına çevirdi

Prens Harry, Lady Diana'nın öldüğü tünelden 3 kez geçti! Gördükleri şaşkına çevirdi

Paylaş
Prens Harry, Lady Diana'nın öldüğü tünelden 3 kez geçti! Gördükleri şaşkına çevirdi

38 yaşındaki Prens Harry, İngiliz Kraliyet Ailesi'ni zor durumda bırakan anı kitabında yazdıklarıyla gündemde. Prens Harry, annesi Prenses Diana'nın 1997'de Paris'teki trafik kazasında hayatını kaybetmesine dair bir anısı yazdı.

Posta.com.tr | Prens Harry, Hollywood yıldızı Meghan Markle ile evlendikten sonra İngiliz Kraliyeti'nden ayrılmak ve ABD'de yaşamak için adım atmıştı. Ancak kraliyet çevrelerince bu hareketleri hiç iyi karşılanmadı. Birçok kişi, Meghan ve Harry çiftine cephe aldı. Meghan ve Harry, kraliyet anılarını bir belgesele çevirme kararı alarak dijital platformla anlaştı. Bununla da kalmayarak Prens Harry, anılarını anlatan Spare adlı bir kitap çıkardı. Kitapta yer alan detaylar daha şimdiden kraliyeti zor durumda bıraktı. 

Haberin Devamı

38 yaşındaki Prens Harry, Spare adlı kitabında 1997'de Paris'teki trafik kazasında hayatını kaybeden annesi Prenses Diana'nın ölümüyle nasıl başa çıktığını da anlattı. 

ŞOFÖRDEN İLGİNÇ İSTEK

Henüz 23 yaşındayken Prens Harry, 2007'deki Rugby Dünya Kupası için Paris'e gitti. Şehri dolaşan Harry, annesi Prenses Diana'nın ölümüne neden olan kazanın yaşandığı Pont d'Alma tüneline gitmek istedi. Şoförüne bunu için talimat verdi. 

Prens Harry, bununla da kalmayıp onu gezdiren şoföre "annesinin öldüğü tüneli bilip bilmediğini" sordu. Ardından tünelden geçerken annesinin aracının kaza yaptığı hız olan 105 kilometlik hıza çıkmasını istedi. Ve annesinin öldüğü yerden aynı hızda araçla geçtiler...

Prens Harry kitabında, tünele girdiğinde neredeyse hiçbir şey hissetmediğini açıkladı. Kitabında şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

Annemin aracını yoldan saptıran tümsek. tüneli her zaman zalim bir geçip olarak hayal etmiştim. Doğası gereği tehlikeliydi ama bu sadece basit, gösterişsiz bir tüneldi.

ŞAŞKINA DÖNDÜ

Prens ayrıca kitabında, arabasıyla tünelden hızla geçerken tünelin içindeki ışıkları ve sütunları saydığını anlattı. Ayrıca tünelden çıktığında tünelin ne kadar kısa olduğunu görünce şaşırdığını ifade etti. 

Ardından ağabeyi Prens William ile arasında geçen konuşmaya yer verdi:

Willy'yi aradım ve ona önceki geceden bahsettim. Olan hiçbir şeye şaşırmamıştı. Görünüşe göre o da tüneli geçmişti. Kazadan sonra ilk kez soruşturma hakkında konuştuk. Ortaya çıkarılmayan çok şey kaldığına dair hemfikirdik. Nihai rapor hatalarla dolu mantık yoksunu bir hakaretti. Geçen onca yıldan sonra yatırılan onca paradan sonra 'Nasıl mümkün olabildi?' diye merak ettik.

Lady Diana'nın şoförünün sarhoş olduğunu söyleyen rapor, Prens Harry'e göre 'saçma'ydı. Prens, "Adam içmiş olsa bile, sarhoş olsa bile o kısa tünelden geçmekte sorun yaşamazdı" diyor ve şoförün dikkatini dağıtan paparazilerin neden hapiste olmadığını sorguluyor.  

3 KEZ TÜNELDEN GEÇTİLER

Prens Harry, daha sonra şoföründen kendisini toplamda 3 kez tünelden geçirmesini istedi. Harry, bu deneyimin aklındaki soru işaretlerini sonlandıracağını düşünüyordu. Harry, tünelden geçmenin annesinin ölümüyle ilgili soru ve şüphelerine son verdiğini ve onun sonsuza dek gittiğini anlamasını sağladığını ifade etti.

Haberin Devamı

Prens Harry ve William, telefon konuşmasının ardından anneleri Diana'nın ölümünün ardındaki gerçeği öğrenmek için harekete geçmek istediler.

Bütün bu sorular üzerinde ve ayrıca bundan sonra ne yapmamız gerektiği konusunda anlaştık. Tebliğ çıkarabilirdik, soruşturmanın yeniden açılmasını hep birlikte isteyebilirdik. Bir basın toplantısı düzenleyebilirdik. Ama yetkililer tarafından vazgeçirildik.

Sonrasında ise sarhoş olup Paris'in merkezinde dolaşmaya başladı. Kitabında, çok fazla sarhoş olduğunu ve korumalarına şiddet uyguladığını da anlatıyor.