Dünya Prens Harry, Nazi kostümü için William ve Kate'i suçladı

Prens Harry, Nazi kostümü için William ve Kate'i suçladı

Paylaş
Prens Harry, Nazi kostümü için William ve Kate'i suçladı

2005 yılında bir kıyafet partisinde görülen Prens Harry, kolundaki Nazi sembolü gamalı haç nedeniyle tepki çekmişti. Harry'nin kostümü İngiliz basınında günlerce konuşulmuştu. Spare adlı kitabında anılarını anlatan Prens, kostüm için Kate ve William'ı suçladı.

Posta.com.tr | Prens Harry, Hollywood yıldızı Meghan Markle ile evlendikten sonra İngiliz Kraliyeti'nden ayrılmak ve ABD'de yaşamak için adım atmıştı. Ancak kraliyet çevrelerince bu hareketleri hiç iyi karşılanmadı. Birçok kişi, Meghan ve Harry çiftine cephe aldı. Meghan ve Harry, kraliyet anılarını bir belgesele çevirme kararı alarak dijital platformla anlaştı. Bununla da kalmayarak Prens Harry, anılarını anlatan Spare adlı bir kitap çıkardı. Kitabın bazı kısımları sızdırıldı. 

Haberin Devamı


'GÜLMEKTEN KIRILDI'

2005 yılında bir kostüm partisine kolunda Nazi sembolüyle katılan Prens Harry, kitabında kostüm fikri hakkında konuşuyor. Harry'nin iddiasına göre onu bu kostümü girmeye cesaretlendiren kişi Galler Prensesi Kate Middleton. 38 yaşındaki Harry, partide Nazi kostümü giyince Kate Middleton'ın 'gülmekten kırıldı.'

İngiliz gazetesi The Sun'ın manşetine taşıdığı fotoğrafta, o dönem 20 yaşında olan Prens Harry'nin kolunda gamalı haç bulunan bir Nazi üniforması giydiği görülüyor. Prens Harry, tepkilerin ardından davranışı için özür dilemişti. 


2 SEÇENEĞİ VARDI

Prens Harry'nin kitabında, kostüm partisi için iki kıyafet seçeneğinin olduğu yazıyor. Bunlardan biri pilot kostümü, diğeri ise Nazi üniformasıydı. Harry o günleri şu sözlerle anlatıyor:

Haberin Devamı

Willy ve Kate'i aradım ve fikirlerini sordum. Nazi üniformasını seçtiler. Her ikisi de çok güldü. Willy'nın kıyafetinden daha kötüydü. Daha saçmaydı. Mesele buydu.

Prens Harry'nin kostümü o kadar büyük bir tepkiye neden oldu ki saray tarafından yazılı açıklama yapıldı ve özür dilendi.