Dünya Prens Harry ve Meghan bağlantısı! Dolandırıcı Rus oligark gizemli bir şekilde öldü

Prens Harry ve Meghan bağlantısı! Dolandırıcı Rus oligark gizemli bir şekilde öldü

Paylaş
Prens Harry ve Meghan bağlantısı! Dolandırıcı Rus oligark gizemli bir şekilde öldü

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgalin başından bu yana zengin Rus oligarklar gizemli bir şekilde hayatlarını kaybetti. Ölüm listesine eklenen ismin bu kez İngiliz Kraliyet Ailesi'nden ayrılıp California'ya yerleşen Prens Harry ve Meghan Markle ile bağlantısı vardı.

Posta.com.tr | 24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgalden bu yana zengin Rus oligarklar gizemli bir şekilde hayatlarını kaybetmeye başladı. Kiminin ölümü intihar, kimininse 'gizemli koşullar' olarak adlanrılan ölüm zincirindeki isimler arasında Putin'e yakın isimler vardı. 

Haberin Devamı

Ölüm zincirine katılan son isim 56 yaşındaki Sergey Grishin oldu. Grishin'in İngiliz Kraliyeti'nden ayrılarak Amerika'da yeni bir hayat kurmaya çalışan Prens Harry ve eşi Meghan Markle ile olan bağlantısı dikkat çekiyor. 

'Scarface Oligark' olarak adlandırılan Rus milyarder Sergey Grishin, geçirdiği rahatsızlığın ardından Moskova'daki bir hastanede hayatını kaybetti. Ölüm sebebi sepsise neden olan 'beynindeki kan dolaşımı sorunu' olarak açıklandı. 

PUTİN'İ ELEŞTİRMİŞTİ

Grishin, Rus lider Vladimir Putin yönetimini eleştirdikten sonra 'Güvende olmak istediğini' söyleyerek dönemin ABD Başkanı Donald Trump'tan kendisine ABD pasaportu vermesi için çağrıda bulunmuştu. Grishin, "Şu anda Rusya'nın suç örgütleri ve üst düzey hükümet yetkilileri tarafından ateş altındayım" demişti. 

Haberin Devamı

Rus oligarka Scarface lakabının takılmasının nedeni ise, Al Pacino'nun başrolünde oynadığı 1983 yapıı filmdeki malikanelerden birinin sahibi olmasıydı.

DOLANDIRICILIKLA ÖVÜNÜYORDU

RosEvroBank'ın ortağı olan Grishin, 1990'larda 60 milyar dolarlık bir dolandırıcılık yaparak Rus banka sistemini çökertmekle övünüyordu. Rusya Merkez Bankası'ndan 60 milyar dolarlık vurgun yapan Grishin, "şimdiye kadarki en büyük banka dolandırıcılığı planı" olarak niteliyordu. Grishin'in dolandırıcılıklarından bir diğeri de çeklerde görünmez mürekkep kullanılmasıydı.

HARRY VE MEGHAN BAĞLANTISI

Grishin, ölmeden önceki son zamanlarını Rusya'da geçirdi. Bunu yapmadan önceyse ABD'deki dev malikanesini sattı. Grishin'in Prens Harry ve Meghan Markle ile bağlantısı da tam bu noktada başladı. 

Grishin 2009 yılında yedi dönümlük arazi üzerine kurulu, içinde teniz kortu, havuzu ve misafirhanesi bulunan Riven Rock Şatosu olarak bilinen malikaneyi satın almıştı. 

Prens Harry ve Meghan Markle, Los Angeles'tan taşınıp  Oprah Winfrey ve Ellen DeGeneres gibi ultra ünlü isimlere komşu olan malikaneyi 12 milyon sterline Rus oligarktan satın aldı.