Dünya Prens Harry'ye hayal kırıklığı: Davetiyeyi geri çektiler

Prens Harry'ye hayal kırıklığı: Davetiyeyi geri çektiler

Paylaş
Prens Harry'ye hayal kırıklığı: Davetiyeyi geri çektiler

Kraliyetten ayrılıp eşi Düşes Meghan ile birlikte ABD’ye yerleşen İngiltere Prensi Harry, babaannesi Kraliçe Elizabeth’in cenazesi için İngiltere’ye dönmüştü. Harry ve Meghan, Kraliçe için bugün yapılacak devlet törenine davet edilmişti. Ancak ‘törene sadece görevdeki kraliyet üyelerinin katılacağı’ gerekçesiyle davetiyenin geri çekildiği öğrenildi.

Kraliyet ailesi ile arasında uzun süredir soğuk rüzgarlar esen Prens Harry, büyükannesi Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü sonrası ülkesine dönmüş ve ailesi ile arasındaki buzlar erimişti. Kraliçenin cenazesi için özel izin verilen ve askeri üniformasını giyebilen Prens Harry'yi şoke eden haber geldi.

Haberin Devamı

İngiliz Telegraph gazetesi dün tabiri caizse ortalığı karıştıracak bir iddia ortaya attı.

Gazetenin iddiasına göre Prens Harry ve Kraliyet Ailesi’ne yönelik suçlamalarıyla tartışmalı bir figür haline gelen Megan Markle kraliçenin Cenaze töreni öncesi düzenlenecek resepsiyona davet edilmedi.

KARARI GAZETEDEN ÖĞRENDİ

Bir diğer İngiliz gazetesi Daily Mail çiftin bu kararı gazeteden öğrendiğini sayfalarına taşıdı.

Gazetenin iddiasına göre, söz konusu karar çifte resmen tebliğ edilmedi. Daily Mail haberinde adını açıklamadığı bir kaynağın şu sözüne yer verdi;

'Bana, davet edilmediklerini basında yer alan haberleri okuyarak öğrendiklerini söylediler.'

SİVİL KIYAFETLE KATILIYORLAR

Kraliyet görevlerini bırakan Prens Harry, 2020'den bu yana resmi etkinliklerde askeri üniforma giymiyordu. 38 yaşındaki Prens Harry, Kraliçe için yapılan törende Kraliçe'nin tabutunun arkasında yürürken takım elbise giymişti.

Haberin Devamı

Aynı şekilde, Kraliyet görevleri elinden alınan York Dükü Prens Andrew da görevlerinin elinden alınmasından bu yanan resmi etkinliklere yalnızca sivil kıyafetlerle katılabiliyor.