Dünya Prenses Diana'ya büyük saygısızlık! Yeniden canlandıracaklar

Prenses Diana'ya büyük saygısızlık! Yeniden canlandıracaklar

Paylaş
Prenses Diana'ya büyük saygısızlık! Yeniden canlandıracaklar

Dijital platformda yayınlanan The Crown dizisi tepkilerin hedefinde. Dizinin yapımcıları, Prenses Diana'nın ölümüne neden olan Paris'teki trajik kazayı ve Prenses'in son anlarını yeniden canlandırmayı planlıyor.

Posta.com.tr | Dijital platformda yayınlanan ve İngiliz Kraliyeti'nin anılarını anlatan dizi The Crown'un senaryosundaki yeni gelişme, dizi ekibini endişelendiriyor. Çizginin aşıldığını düşünen dizi ekibi, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından dizide Prenses Diana'nın son anlarının yayınlanacak olmasıyla 'çizginin aşıldığını' düşünüyor.  Dizide Prenses Diana'yı Elizabeth Debicki canlandırıyor. 

Haberin Devamı

Elizabeth Debicki, Prenses Diana rolünde. 

Dizinin yapımcıları ayrıca Prens Philip'in bir kadın arkadaşıyla yaşadığı kaçamağı ekrana getirmesi nedeniyle de ateş altındaydı. Ancak şimdi bundan daha üzücü ve sarsıcı sahneler üzerinde çalışıyor. 

Bir set çalışanı "Paris ve Prenses Diana'nın son anlarını drama dönüştürmek çok rahatsız edici. Sonunda ekip üyelerinden bazıları masaya yatırılan fikirleri geri çekiyor. Dizi her zaman Kraliyet tarihinin kurgusal versiyonunu mümkün olduğunca hassasiyetle sunmaya çalıştı. Ancak işler günümüze yaklaştıkça bu dengeyi tutmak çok daha zor oluyor. Olayların bazıları hâlâ çok taze ve üzücüyken biraz sınır aşılmış gibi geliyor" dedi.

Çekilecek olan sahneler, 1997'de Paris'te kazaya kurban giden Prenses Diana'nın kazadan önceki ve sonraki saatlerini konu alacak. 

Haberin Devamı

Dizinin yayınlandığı dijital platformdan yapılan açıklamada kazanın gerçekleştiği tam anının gösterilmeyeceği belirtildi. 

Kraliyet ise konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. Ancak Prens William'a yakın bir kaynak Prenses Diana'nın son anlarının eğlence amaçlı kullanılmasına sinirleneceğini belirtti. 

PRENSES DIANA NASIL ÖLDÜ?

O dönem henüz bir prens olan Charles'tan boşandıktan sonra yeni hayatına başlayan Prenses Diana, iş insanı Mohamed Al-Fayed'in oğlu Dodi Fayed ile ilişkiye başlamıştı. 30 Ağustos 1997 Cumartesi günü Fransa'nın başkenti Paris'te paparazilere yakalanan çift, bindikleri aracın Pont de l'Alma tünelinde kaza yapması sonucu Prenses Diana, Dodi Fayed ve aracın şoförünün öldüğü açıklandı. Çiftin koruması Trevor Rees-Jones ise kazadan ağır yaralı olarak kurtuldu. 

Yaşanan trajik kazada birçok komplo teorisi ortaya atıldı. Bunlardan biri de İngiliz istihbaratının kazaya sebep olduğu iddiasıydı. 

Kazanın nedeni bazı medya organları tarafından şoföre bağlandı. Zira kanında antipsikotik ilaçlar tespit edilen şoförün aynı zamanda sarhoş olduğu ve paparazilerden kaçmak için aşırı hız yaparak aracın kontrolünü kaybettiği ifade edildi.

Prenses Diana öldüğünde henüz 36 yaşındaydı. Kraliyet ailesi, Prenses'in ölümündeki tepkilerin odağındaydı. 'Halkın Prensesi' olarak adlandırılan Diana'nın cenaze töreni 2,5 milyon kişi tarafından izlendi. 

Haberin Devamı