Dünya PS5 ne zaman çıkacak?

PS5 ne zaman çıkacak?

Paylaş
PS5 ne zaman çıkacak?

PS5'in ne zaman çıkacağı ve özelliklerinin ne olacağı oyunseverler arasında merak konusu oluyor. Uzmanlara göre Sony PS5'i 2020 yılından önce piyasaya sürmeyecek

PS4 ve PS4 Pro'nun devam eden satışlarına rağmenyeni çıkacak PlayStation merak ediliyor. PS5 üzerinde çalışmalarını sürdüren Sony, satışlarında rakiplerinden önce çıkmanın ekmeğini daha önce yemişti. Firma, PS5'in çıkış tarihi ve özellikleri hakkında önemli kararlar vermek üzere


PLAYSTATION 5 NE ZAMAN SATIŞTA?


PS5'in çıkış tarihi 2020'den erken olmayacak fakat azınlık bir kesim de PS5'in bu tarihten daha önce raflarda yer bulacağını belirtiyor. Cihaz hakkında netleşen bilgi olmasa da üçüncü parti geliştiricilere gönderilen bazı raporlar mevcut.


PS5'İN ÖZELLİKLERİ


Sony'nin PS5'te PlayStation Plus olacak. Teknoloji devi, yeni PlayStation Plus üyesi olan PS5 sahiplerine her ay bir AAA seviyesinde oyun sağlamaya çalışacak. Dolayısıyla PlayStation 5 kullanıcıları her ay en üst seviye oyunlardan birine sahip olacak.

Bir diğer stratejik hamle de PS4'e geri uyumluluk olacak. PS5 sahibi PlayStation Plus aboneleri, PS4 oyunlarını da cihazında oynayabilecek. Son olarak firmanın yeni nesil PlayStation için planladığı bir diğer özellik de PlayStation VR 2 (PSVR2) olacak. Konuyla ilgili olarak PlayStation Magazine UK'e konuşan Grab Games'in yaratıcı direktörü Harold Vancol, "PS5'in mutlaka PSVR2 ile birlikte kullanılması gerektiğini düşünmüyorum fakat iki ürün birlikte daha iyi olabilir" dedi.

Haberin Devamı