Dünya Putin, bir generalini daha kaybetti!

Putin, bir generalini daha kaybetti!

Paylaş
Putin, bir generalini daha kaybetti!

Ukrayna güçleri, Rus ordusunun bir generalini daha öldürdüklerini açıkladı. Albay Ivan Grishin'i öldürdüklerini ifade eden Ukrayna askerleri, Rus generalleri tıpkı 'safarideymiş' gibi avladıklarını açıkladı.

Ukrayna ordusu, Rusya'nın 49'uncu Uçaksavar Füze Tugayı komutanı Albay Ivan Grishin'i öldürdüklerini duyurdu. Bu durum Moskova yönetimi için ağır kayıplardan biri olarak ifade ediliyor. 

Haberin Devamı

Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan bilgiye göre, Rus albayın, Ukrayna Safarisi 2.0 olarak adlandırılan olayda, cumartesi günü Rusya sınır kasabası Smolensk'te öldürüldüğü belirtildi.

 

Karadeniz'de batan Rus zırhlı gemisi Moskva'nın batma anına dair görüntülerin ortaya çıkmasından sonra albayın öldürüldüğü ifade ediliyor. Gemiden sağ kurutulan askerlerin aileleri, 200 askerin de korkunç şekilde yaralandığını söylüyor. 

Rusya'nın 24 Şubat'ta işgal başlattığı Ukrayna'da 8 general ve 20 bin asker kaybettiği iddia ediliyor.

Öte yandan, Ukrayna'nın Berdyansk limanında, Rusya'nın Karadeniz filosunun bir parçası olan Ceasar Kunikov çıkarma gemisinin kıdemli subayı Kaptan Alexander Chirva'nın da öldürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

NÜKLEER TEHDİT

Rusya 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna’yı işgal girişiminde hedeflediği başarıya ulaşamamış, geçen hafta amiral gemisi Moskova’nın batırılmasının ardından nükleer saldırıda bulunacağı iddia edilmişti. Rus ordusu dün nükleer füze atma kapasitesine sahip 4 adet Tu-95 tipi askeri uçağı Ukrayna sınırına gönderdi.

 

Ukrayna’ya füze ateşleyebilecek kadar yaklaşan uçaklar daha sonra geri döndü. Rusya şubatta nükleer birliklerini yüksek alarma geçirmiş ve Ukrayna savaşına müdahale edecek ülkeler için “Tarihte karşılaştığınız sonuçlardan daha büyük sonuçlarla karşılaşırsınız” tehdidinde bulunmuştu.