Dünya Rusya'dan nükleer gözdağı! Füzeler geri döndü

Rusya'dan nükleer gözdağı! Füzeler geri döndü

Paylaş
Rusya'dan nükleer gözdağı! Füzeler geri döndü

Rusya, Ukrayna sınırında nükleer füze atma kapasitesine sahip Tu-95 askeri uçakları uçurdu. Uçaklar füzelerini Ukrayna’ya ateşleyebilecek kadar yaklaşıp geri döndü. Bu hareket, ‘Ukrayna’ya nükleer tehdit’ olarak yorumlandı.

Rusya 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna’yı işgal girişiminde hedeflediği başarıya ulaşamamış, geçen hafta amiral gemisi Moskova’nın batırılmasının ardından nükleer saldırıda bulunacağı iddia edilmişti. Rus ordusu dün nükleer füze atma kapasitesine sahip 4 adet Tu-95 tipi askeri uçağı Ukrayna sınırına gönderdi.

Haberin Devamı

Ukrayna’ya füze ateşleyebilecek kadar yaklaşan uçaklar daha sonra geri döndü. Rusya şubatta nükleer birliklerini yüksek alarma geçirmiş ve Ukrayna savaşına müdahale edecek ülkeler için “Tarihte karşılaştığınız sonuçlardan daha büyük sonuçlarla karşılaşırsınız” tehdidinde bulunmuştu.

SALDIRILAR SÜRÜYOR

Rus ordusu, kuşatma altında tuttuğu Mariupol’de “Ya teslim olun ya ölün” çağrısında bulunmuştu. Bölgedeki Ukrayna askerleri ‘sonuna kadar’ savaşacaklarını açıkladı. Rusya dün Lviv’e 5 füze yolladı. Saldırıda 7 kişi öldü, biri 3 yaşında çocuk 11 kişi yaralandı.

Ülkenin diğer bölgelerindeki çatışmalardan kaçan Ukraynalıları barındıran bir otel ağır hasar gören binalar arasında. Rus ordusu, Kreminna kentine girdi. Vali Sergey Gayday “Sokak çatışmaları başladı. Tahliye imkansız” dedi. Harkov’da Ukrayna ordusu birkaç köyün kurtarıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

'ŞİMDİ ZAMANI DEĞİL'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşen İtalya Başbakanı Mario Draghi “Putin, Ukrayna’da ateşkes fikrini reddetti” dedi. Draghi, tüm ısrarlarına rağmen Putin’in Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşme çağrısına da “Hayır, şimdi zamanı değil” yanıtını verdiğini belirtti.

Bu arada Putin, hükümet ve ekonomi kurmaylarıyla video konferans yoluyla yaptığı toplantıda “Rusya’ya yönelik yaptırımların başarısız olduğunu şimdiden emin bir şekilde söyleyebiliriz” dedi.