Dünya Putin hıncını istihbarattan çıkardı!

Putin hıncını istihbarattan çıkardı!

Paylaş
Putin hıncını istihbarattan çıkardı!

İngiliz Daily Mail gazetesi Putin’in, Ukrayna konusundaki yanlış tespitler nedeniyle Rus İstihbarat Servisi FSB'de deprem etkisi yaratan değişikliklere gittiğini yazdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna savaşı nedeniyle, Rus İstihbarat Servisi FSB'de deprem etkisi yaratan değişikliklere gittiği öne sürüldü. İngiliz “Daily Mail” gazetesinin haberine göre, FSB Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Orestovich ile yardımcısı Anatoly Bolyukh, işgal sırasında Ukrayna'nın Rusya'ya karşı güçlü direniş gösterebileceği konusunda uyarıda bulunmadıkları, bu yüzden de harekatın hedeflendiği gibi gitmediği gerekçesiyle tutuklanarak ev hapsine alındı. Bununla birlikte gazete, iki yöneticinin, Ukrayna’da kullanılmak üzere ayrılan fondan zimmetlerine para geçirmiş olabileceklerini de yazdı. Haberde, FSB’nin Putin’e, Ukrayna’nın işgal edilmesi halinde fazla direnişle karşılaşmayacağı, halkın liderlerinden kurtulmak istediği yönünde bilgi verdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

PES EDECEKLERİNİ GÖSTEREN İSTİHBARAT ALDI

Putin'in, işgalden önce Rus kuvvetlerinin Ukrayna ordusunun yalnızca küçük bir direnişiyle karşılaşacağını ve Ukraynalıların kendilerinin liderlerinden kurtulmaya hevesli olduklarını garanti eden istihbarat için teşkilatı suçladığı söyleniyor. FSB güvenlik servisinin kendisine Ukrayna'nın zayıf olduğunu, neo-Nazi gruplarla dolu olduğunu ve saldırıya uğrarsa kolayca pes edeceğini gösteren istihbarat verdiği iddia edildi.

8 KOMUTANI GÖREVDEN ALDI

Ukraynalı siviller, Rusların işgal ettiği bölgelerde protesto gösterileri düzenleyerek, tanklarını sabote ederek ve araçları ele geçirerek hükümetlerinin ve Volodymyr Zelensky'nin ilham verici liderliğinin arkasında toplandı. Bu durum iddiaya göre Putin'i çok kızdırdı. Dün erken saatlerde Putin'in üst düzey generallerini görevden aldığı ve başarısız istihbarat ve zayıf strateji nedeniyle FSB'de 'öfkeli' olduğu söylendi. Ukrayna güvenlik konseyi başkanı Oleksiy Danilov, çatışmanın başlangıcından bu yana 'yaklaşık sekiz' Rus komutanının görevden alındığını söyledi.

Haberin Devamı