Dünya Putin'in akıl hocası Aleksandr Dugin’in kızı öldürüldü

Putin'in akıl hocası Aleksandr Dugin’in kızı öldürüldü

Paylaş
Putin'in akıl hocası Aleksandr Dugin’in kızı öldürüldü

Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldü. Aleksandr Dugin, Vladimir Putin'in "beyni" olarak tanımlanıyor. Rus medyasında yer alan iddialara göre hedefin Dugin olduğu ancak şans eseri araçta olmadığı ifade edildi.

Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen siyaset bilimci Aleksandr Dugin, yardımcısı ve basın sekreteri olarak çalışan kızı Darya Dugina ile birlikte cumartesi günü Moskova yakınlarındaki Zaharovo'da gerçekleşen “Gelenek” adlı edebiyat ve müzik festivaline katıldı. Festival programına göre Dugin "Gelenek ve Tarih" konulu bir konferans verdi. Program sonrası Darya Dugina bulunduğu araçta patlama meydana geldi. Patlamada Dugin’in kızı,hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ASIL HEDEF ALEKSANDR DUGİN'Dİ İDDİASI

Saldırı, Moskova'nın Odintsova bölgesinde meydana geldi. Darya Dugina'nın olay sırasında aracıyla evine doğru gittiği kaydedildi. Ancak Rus medyasında yer alan bazı haberlere göre, bombalı suikastin asıl hedefinin Aleksandr Dugin'di.

SON ANDA ARACA BİNMEKTEN VAZGEÇTİ

Kızıyla birlikte bir organizasyondan dönen Dugin'in, son anda kızının aracına binmekten vazgeçip farklı bir araçla dönmeye karar verdiği ve bu sayede suikastten kurtulduğu belirtiliyor.

PUTİN'İN BEYNİ

Aleksandr Dugin, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "beyni" olarak da tanımlanan milliyetçi bir isim. Saldırıda hayatını kaybeden 30 yaşındaki Darya Dugina da babası gibi Ukrayna'nın işgaline verdiği destekle biliniyor. Darya Dugina, ABD ve İngiltere tarafından, online dezenformasyon yaydığı gerekçesiyle yaptırımlara maruz kalmıştı.

Haberin Devamı
Zelenskiy: Gelecek hafta Ukrayna için çok önemli olacak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın bağımsızlık günü yaklaşırken yayınladığı mesajında, "Gelecek hafta Ukrayna için çok önemli olacak" dedi.