Dünya Putin'in ayakları yine gündem oldu! Parkinson iddiaları

Putin'in ayakları yine gündem oldu! Parkinson iddiaları

Paylaş
Putin'in ayakları yine gündem oldu! Parkinson iddiaları

Rus lider Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile görüştü. Söz konusu görüşmede Ukrayna'nın işgali ele alınırken Putin'in kameraya yansıyan o anları dünyada gündem oldu.

24 Şubat tarihinde başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 1 yılın dolmasına artık sayılı günler kaldı. Geçen sürede işgal süreci Rus ordusunun beklediği gibi gitmedi. Başkent Kiev çevresinden Nisan ayında geri çekilmek zorunda kalan Rus ordusu, ilkbaharda Donbas'ın iki bölgesinden biri olan Luhansk'ı ele geçirmek için adım adım ilerliyordu.

Haberin Devamı

Uzun menzilli çoklu roketatar sistemi HIMARS'ın Ukrayna'ya ulaşması önce Rus işgalcilerin ilerleyişini durdurdu, ardından karşı taarruz gerçekleşti. Yaz sonunda harekete geçen Ukrayna birlikleri, önce ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov çevresini birkaç günde yıldırım baskınla Rus işgalcilerden temizledi. Rusya sınırına yakın konumdaki Harkov'daki zafer tüm dünyada şaşkınlık yarattı.

Ukraynalılar sonbaharda beklendiği gibi güneydeki Herson'a yöneldi. Ruslar Herson ve Kırım Yarımadası'nı birbirine bağlayan köprülerin HIMARS'larla imha edilmesiyle köşeye sıkıştı, Putin savaştaki en utanç verici adımını atmak zorunda kaldı. Herson'dan geri çekilen Rus birlikleri, aynı zamanda ele geçirebildikleri tek bölgesel başkenti de kaybetmiş oldu.

Haberin Devamı

GÜNDEM YİNE PUTİN'İN SAĞLIĞI

Belarus Başkanı Alexander Lukanşenko ile görüşen Putin'in görüntüleri dünyada gündem oldu.

Görüşmede Rusya'nın Ukrayna'yı işgali konu alındığı açıklanırken, Putin'in ayaklarının titremesi kameraya yansıdı. Eski Ukrayna Başbakanı Anton Gerashchenko'da görüntüleri paylaşarak görüntüleri tiye aldı. Anton konuyla ilgili 'Bu bir mors kodu mu?' dedi.

 

Belarus Başkanı Lukaşenko, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın işgaline tek bir şartla katılacağını açıklayarak ülkesine herhangi bir saldırı düzenlendiği takdirde Rusya'nın yanında yer alacağını açıkladı.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin olağanüstü kayıplar verdiğini ifade ederek, "Durum çok karışık ve biz savaşıyoruz. İstilacıları bozguna uğratıyoruz ve Rusya'ya olağanüstü kayıplar verdiriyoruz" dedi.

Ukrayna’nın Donbass bölgesinde aylardır çatışmaların yoğunlaştığı birkaç kasabaya atıfta bulunan Zelenskiy, "Rusya orada, Bakhmut, Vuhledar, Marinka, Kreminna'da Donbass'ta ne kadar çok kayıp verirse, bu savaşı o kadar hızlı bitirebiliriz” dedi.