Dünya Putin'in nükleer çantasını taşıyan albay vuruldu

Putin'in nükleer çantasını taşıyan albay vuruldu

Paylaş
Putin'in nükleer çantasını taşıyan albay vuruldu

Rus lider Vladimir Putin'in yanından ayırmadığı ve nükleer silah kodları içeren çantayı taşıyan albaylardan biri, Moskova'da silahla vurulmuş halde bulundu.

Rus lider Vladimir Putin'in gittiği her yere içinde nükleer silahların kodlarının bulunduğu çantayı da götürüyor. Bu çantayı taşıyan albaylardan biri olan 53 yaşındaki Vadim Zimin'in Moskova'da silahla vurulmuş halde bulunduğu ve yoğun bakımda olduğu bildirildi. KGB ajanı olan Albay Zimin, eski Cumhurbaşkanı Boris Yeltsin'in de yaveriydi. 

Haberin Devamı

RÜŞVET İDDİASI

 

Zimin, Moskova bölgesindeki Krasnogorsk'taki dairesinin mutfağında silahla vurulmuş halde bulundu. Olayın Zimin'in gümrük servisine üst düzey bir görevde katıldıktan sonra rüşvet aldığı iddiası nedeniyle ceza soruşturmasıyla karşı karşıya olduğu dönemde gerçekleştiği belirtiliyor.

 

Zimin, ceza davası nedeniyle ev hapsindeydi ve tüm suçlamaları reddetmişti.

Rus basını, Zimin'in kardeşiyle birlikte içtikten sonra 'intihar etmeye çalıştığını' bildirdi. Silahla yaralanma olayı sırasında Zimin'in kardeşinin banyoda olduğu, ardından Zimin'i başından vurulmuş halde bulduğu belirtiliyor.

Vadim Zimin, son olarak nisan ayında aşırı milliyetçi politikacı Vladimir Zhirinovsky'nin Moskova'daki cenazesine katılırken görüntülenmişti.

Haberin Devamı