Dünya Putin'in Ukrayna'daki planı belli oldu: Kuzey Kore ve Güney Kore

Putin'in Ukrayna'daki planı belli oldu: Kuzey Kore ve Güney Kore

Paylaş
Putin'in Ukrayna'daki planı belli oldu: Kuzey Kore ve Güney Kore

24 Şubat'ta Ukrayna'nın doğusuna işgal başlatarak Kiev'e doğru ilerlemeye çalışan Rusya'nın maddi kaybı 63 milyar doları geçti. İşgalde umduğu gibi ilerleyemeyen Putin'in planı belli oldu. Kiev'i ele geçiremeyen Rus lider Putin'in yeni hedefi, Ukrayna'yı tıpkı Kore Yarımadası gibi ikiye bölmek.

Neredeyse her cephede tıkanan ve artık Donbas'a odaklanacağını açıklayan Rus ordusu, uzun menzilli füzelerle Ukrayna'ya saldırıyor. Ukrayna istihbaratının başındaki Kyrylo Budanov, Rusya'nın Ukrayna'yı ikiye bölmek için yollar aradığını, hedefin Kuzey ve Güney Kore modeli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı


Budanov'a göre, Kiev'i ele geçirme planı başarısız olan Putin'in şimdiki hedefi Ukrayna'yı kuzey ve güney olarak ikiye bölmek olabilir. Putin'in bu hamlede örnek aldığı yer ise, Kore Yarımadası.

UKRAYNA'YA KARŞI KULLANACAK


Kyrylo Budanov, Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna topraklarında devlet benzeri bir yapılanma kurarak bağımsız Ukrayna'ya karşı kullanmak istediğini de aktardı.

MARIUPOL ÇIKMAZI


Ukrayna istihbaratının yöneticisi Budanov, Vladimir Putin'in Ukrayna'yı ikiye bölme hedefinin önündeki en büyük engelin ise Mariupol olduğunu söylüyor. Donbas ve Kırım arasındaki en stratejik nokta olan Mariupol şehri, günlerdir Rus işgalcilerin yoğun bombardımanı altında ve 100 bin sivil şehirde kapana kısılmış durumda.

Haberin Devamı