Dünya Putin'in yürüyüşündeki gizem

Putin'in yürüyüşündeki gizem

Paylaş
Putin'in yürüyüşündeki gizem

Ukrayna’ya başlattığı işgal ile tüm dünyayı karşısına alan Rusya lideri Vladimir Putin’in vücut dili gündemde. Putin’in yürüyüşündeki detay hakkında uzmanları ilginç görüşleri var.

Rusya lideri Vladimir Putin’in vücut dili mercek altına alındı. Putin’in yürürken sürekli sağ elini sabit tutması hakkında Parkinson hastalığı iddiası ortaya atılmış olsa da uzmanların başka bir görüşü daha var. Putin'in yürürken sağ elini sabit tutması hakkında analistler, Rus liderin geçmişini işaret etti. Portekiz, İtalya ve Hollandalı nörologlar, Putin’in yürüyüşü hakkında 2 ihtimal üzerinde duruyor. Putin'in yürürken sağ elini sabit tutup sol elini hareket ettirmesi, uzmanlara göre Parkinson hastalığının başlangıcı olabilir. Ancak Rus liderin böyle bir hastalık yaşadığına dair bilgi yok. Durum böyle olunca da ikinci ihtimal daha güçlü bir şekilde öne çıkıyor.

Haberin Devamı

PUTİN'İN KGB GEÇMİŞİ

British Medical Journal'de yayınlan araştırmaya göre Putin, Sovyet istihbaratı KGB'de aldığı eğitim sayesinde böyle yürüyor olabilir. KGB geçmişi sayesinde çok iyi silah kullanabilen Rus lider, aldığı eğitimler nedeniyle sağ elini sabit tutma alışkanlığı kazanmış olabilir. Sağ elini ve kolunu sürekli sabit tutmasının arkasında ise daima tetikte olmak var. Zira KGB ajanları, silahlarını göğüslerinin altında taşıdıklarından, sağ elini silaha daha kısa sürede ulaştırabilmek için fazla hareket ettirmemeleri gerekiyordu.