Dünya Restoranlarındaki bebekler başlarını yaktı! Şimdi Türkiye'ye gelmek istiyorlar

Restoranlarındaki bebekler başlarını yaktı! Şimdi Türkiye'ye gelmek istiyorlar

Paylaş
Restoranlarındaki bebekler başlarını yaktı! Şimdi Türkiye'ye gelmek istiyorlar

Essex'te restoran işleten Ryley ve Chris çiftinin hayatları, işletmelerindeki oyuncak bebekler nedeniyle altüst oldu. Çift şimdi Türkiye'ye yerleşip emekliliklerini burada geçirmek istiyor.

Posta.com.tr | Essex'te White Hart Inn adlı restoran işleten Ryley ve Chris çifti, işletmelerinde sergiledikleri oyuncak bebekler nedeniyle tepki çekti. Benice Ryley'nin çocukluğundan beri topladığını iddia ettiği siyah oyuncak bebekler polise şikayet edildi. Essex Polisi, bir ay önce 'nefret suçu şüphesi' ile restorana baskın düzenledi ve oyuncak bebeklere el koydu. O günden sonra restoran, 'iyi barlar' rehberinden çıkarıldı.

Haberin Devamı

Polisin soruşturması devam ederken Ryley ve kocası Chris, restoranlarını kapatmaya ve Türkiye'ye yerleşmeye karar verdi. 

Yaklaşık 20 yıldır söz konusu restoranlarını işleten çift, verilen karardan memnun olmadıklarını ve oyuncak bebeklere yönelik nefreti 'anlamadıklarını' belirtiyor. 

'BEBEKLERİN NEREDEN GELDİĞİNİ ANLAMIYORLAR'

Ryley restoranlarına kilit vurduklarını söyleyerek "Kendimi tükenmiş hissediyorum, tamamen ve tamamen tükenmiş hissediyorum. Bugünü gençleri yıllar öncesinin bebeklerinin nereden geldiğini anlamıyor, bu çok yazık" dedi. 

Ryley'nin restoranında 30 bebekten oluşan koleksiyonunu sergilediği ifade ediliyor. Ryley oyuncak bebeklerden rahatsız olanların restoranına gelmemesi konusunda uyarıda bulunmuş ve onları sergilemek konusunda herhangi bir olumsuzluk görmediğini söylemişti. 

Haberin Devamı

SALDIRIYA UĞRADI

24 Şubat'ta polis nefret suçu şikayetlerinin ardından soruşturma başlatmış ve 4 Nisan'da restorandaki tüm bebeklere el koymuştu. 16 Nisan'da restoran saldırıya uğradı ve tuğlayla camları kırıldı. Saldırganlar restoranın binasına sloganlar yazdı ve beş penceresiyle bir kapısına zarar verdi. 

Zamanının çoğunu Türkiye'de geçiren restoran sahibi Ryley,  birçok kişinin söylediği ırkçı sözler nedeniyle internette eleştirilere maruz kaldı.