Dünya Romanya'da sahte doktor vakası! 28 kişiyi ameliyat etti

Romanya'da sahte doktor vakası! 28 kişiyi ameliyat etti

Paylaş
Romanya'da sahte doktor vakası! 28 kişiyi ameliyat etti

Romanya'da kendini cerrah olarak tanıtan Matteo Politi, dört yıl boyunca beş ayrı özel klinikte 28 kişiye estetik operasyon yaptı. Foyası ortaya çıkan sahte doktor en sonunda hapis cezası aldı.

Posta.com.tr | Romanya'da dört yıl boyunca 28 kişiye estetik ameliyat yapan sahte cerrah yakalandı. Romanya'da ameliyat yapma yetkisi bulunmayan İtalyan sahte doktor Matteo Politi, dört yıl boyunca beş ayrı klinikte işlem gerçekleştirdi. 

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYASINDA PAYLAŞIYORDU

Politi'nin daha önce de kendini İngiliz plastik cerrah Matthew Mode olarak lanse etmişti. Sosyal medyada Mathew Mode adıyla hesap oluşturan Politi, operasyonlar sırasında çektirdiği fotoğraflarını paylaşıyordu. Politi, küçük operasyonların yanı sıra göğüs ameliyatı gibi büyük operasyonlara da girmişti. 

Sahte doktorun CV'sinde Amerika'daki üniversitelerde eğitim aldığı yazıyordu. Eğitiminin yanı sıra Politi Birleşik Krallık, İtalya ve İspanya'da estetik operasyonlar gerçekleştirdiğini yazmıştı. Oysa ki sahte doktor, liseyi bile tamamlamamıştı. 

HEMŞİRELERİ ŞÜPHELENDİRDİ

Kosova'da tıp fakültesinden mezun olduğunu gösteren sahte bir diploma kullanan Politi, Bükreş Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden onay almayı başardı. ancak medikal eldivenleri giyerken ve operasyon öncesi ellerini yıkama şeklindeki yanlışlıklar hemşireleri şüphelendirdi. 

Haberin Devamı

Sahte doktor 2019'da foyası ortaya çıkınca Romanya'dan kaçmaya çalıştı ancak Macaristan sınırındaki trende yakalandı. Bir süre tutuklu kalan Politi, ardından kefaletle serbest bırakıldı.

Ocak 2020'de dolandırıcılık ve fikri sahtecilikten suçlu bulunan sahte doktora 3 yıl 10 ay hapis cezası verildi. İtalyan makamları Politi'nin cezasına itiraz etmeye çalıştın ancak 15 Mart'ta sahte doktorun cezası onandı. 

Politi'nin ameliyat ettiği hastaların ciddi bir yaralanması olup olmadığı henüz kesin değil.