Dünya Rus askerleri hakkında dehşete düşüren iddia: Çocuklarının gözleri önünde...

Rus askerleri hakkında dehşete düşüren iddia: Çocuklarının gözleri önünde...

Paylaş
Rus askerleri hakkında dehşete düşüren iddia: Çocuklarının gözleri önünde...

24 Şubat'ta Ukrayna işgaline başlayan Rus güçlerinin sivillerin üzerine bomba yağdırması tüm dünyada yankı uyandırmış, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin savaş suçu işlemekle itham edilmişti. Ancak iddialara göre Rus askerlerinin yaptıkları bununla sınırlı kalmadı.

Posta.com.tr/ Ukraynalı milletvekili Maria Mezentseva, Skynews'te gerçekleştirdiği röportajda Rus askerlerinin dehşete düşüren yöntemlerini açıkladı. Maria Mezentseva, Rus işgali sırasında gerçekleştirilen tecavüz dehşeti hakkında konuştu. İddiaya göre, Kiev’in yakınlarındaki küçük kasabada bir eve giren Rus askerleri, evdeki kadının kocasını öldürdükten sonra küçük çocuğunun gözleri önünde defalarca tecavüz etti. 

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ukraynalı başsavcı Iryna Venediktova, sarhoş Rus askerinin ailenin evine girip dehşet saçması üzerine ülkedeki ilk soruşturmayı başlattı. Venediktova, 2 Rus askerinin tecavüz suçunu işlediğini, birinin kimliğinin belirlendiğini ve arandığını açıkladı. Kadının eşi öldükten ve tecavüz suçu işlendikten sonra ise askerler silahlarıyla küçük çocuğu tehdit etti. Yaşanan vahim olay, işgalin başlamasından bu yana Kremlin güçlerinin gerçekleştirdiği tecavüz suçlarının sonuncusu olmuştu.

'UKRAYNA SESSİZ KALMAYACAK'


Milletvekili Mezentseva ise cinsel saldırı ve bir çocuğun bunu görmek zorunda kalmasına Ukrayna’nın asla sessiz kalmayacağını dile getirdi.

Geçen hafta savaşın en kanlı bölgesi olan Irpin’den kaçan 30 yaşındaki Anastasia Taran, Rus güçlerinin sivilleri öldürdüğünü ve kadınlara tecavüz ettiğini açıklamıştı. Irpin’de garson olarak çalışan Anastasia, işgalcilerin halka zulmettiğini söylemişti. Anastasia verdiği röportajda ‘Irpin cehennem. Dışarıda evlere girip insanları vuran ve en iyi ihtimalle sadece evlerinden çıkaran Rus askerleri var. Kadınlara tecavüz ediyor ve öldürüyorlar’ demişti.

Haberin Devamı