Dünya Rusya sivil yerleşim bölgelerini vurmaya devam ediyor

Rusya sivil yerleşim bölgelerini vurmaya devam ediyor

Paylaş
Rusya sivil yerleşim bölgelerini vurmaya devam ediyor

Rusya, Ukrayna’daki sivil yerleşim yerlerini vurmaya devam ediyor. Rus güçleri, Ukrayna’nın doğusunda bulunan Harkov ve Donetsk'teki sivil yerleşim alanlarının yanı sıra Mikolayiv'deki sivil bölgeleri de vurdu.

Ukrayna’nın Mikolayiv bölgesinde de gece saatlerinde sivil yerleşimlerin bombalanmasının ardından bölgede birçok yerleşim alanı zarar gördü. Saldırının ardından Mikolayiv Belediye Başkanı Vitaliy Kim, “Yine bizi vurdular. Snihurivka şehrine hava saldırısı düzenlendi. Orda şebeke problemi yaşanıyor. Şebekeniz çekmiyorsa başka operatöre geçmeyi deneyin. Sorunu düzeltmeye çalışıyoruz. Bizler çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Rusya tarafından geçtiğimiz günlerde, “Sadece askeri noktaları hedef alıyoruz” açıklaması yapılmıştı.

HARKOV VE DONETSK BÖLGELERİNİ DE VURDU

Rusya'nın bugün vurduğu Ukrayna'nın doğusunda yer alan Harkov ve Donetsk bölgelerinde de çok sayıda sivil yerleşim alanı zarar gördü. Donetsk’te şehir merkezini hedef alan Rusya, Harkov’da ise vatandaşların yaşadığı çok katlı binaları bombaladı. Olay yerine gelen birçok kişi ve arama kurtarma ekibi göçük altında kalan insanlara ulaşmaya çalışıyor. Saldırılar sonrası, can kaybı ya da yaralılara ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KRAMATORSK'TA 2 ÖLÜ

Ukrayna’nın doğusunda Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk bölgesinde de sivil yerleşimlerin vurulmasının ardından Kramatorsk Belediye Başkanı Aleksandır Gonçarenko kayıplara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Gonçarenko, ilk belirlemelere göre 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, “Camlarınızı bantlayın. Kramatorsk’a saldırıdan önce bantlanan camlar bombanın oluşturduğu şok dalgasına dayandı ve parçalanmadı. Yaz aylarında değiliz soğukta oturmak zorunda kalırsınız. Oluşan hasarları onarmak için çalışıyoruz. Ancak tüm şehirdeki hasarı onaracak ekipmanımız yok. Bantlanmamış ve parçalanmış camları kendi imkanlarınızla onarın. İzole bant, koli bandı ya da kumaşla neyle yaparsanız acil olarak yapın” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İHA