Dünya Rusya'da bir şüpheli ölüm daha! Pencereden düştü

Rusya'da bir şüpheli ölüm daha! Pencereden düştü

Paylaş
Rusya'da bir şüpheli ölüm daha! Pencereden düştü

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası meydana gelen şüpheli ölümlere bir yenisi eklendi. Rusya’nın en büyük petrol şirketlerinden Lukoil’in Başkanı Ravil Maganov pencereden düşerek öldü. Geçmiş yıllarda Putin’den devlet nişanı alan Maganov’un başkanlığını yaptığı Lukoil’in yönetim kurulu savaşın bitmesinden yana tavır takınmıştı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından Moskova’dan art arda şüpheli ölüm haberleri gelmeye başlamıştı. Özellikle Devlet Başkanı Vladimir Putin’in işgal kararını eleştiren birçok oligark ile Batı’nın yaptırım listesindeki enerji şirketlerinin bazı yöneticileri çeşitli ‘kaza’larla hayatını kaybetmişti. Kremlin’e uzanan yolsuzluk araştırmalarının merkezindeki Rus doğalgaz şirketi Gazprom’un ve petrol şirketi Lukoil’in ölen üst düzey yöneticilerine bir yenisinin daha eklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

 

6’NCI KATTAN DÜŞMÜŞ

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Rus Lukoil’in Yönetim Kurulu Başkanı Ravil Maganov’un tedavi gördüğü hastanenin penceresinden düşerek hayatını kaybettiği açıklandı. Kalp krizi geçiren Maganov’un Moskova’da bir hastanede tedavi görürken dün sabah hastanenin 6’ncı katından düşerek öldüğü belirtildi. Rus medyası Maganov’un intihar etmiş olabileceğini ileri sürdü. Lukoil’in eski CEO’su Alexander Subbotin’in de mayıs ayında kalp krizinden öldüğü açıklanmıştı.

ŞÜPHELİ ÖLÜMLERİN SAYISI ARTTI

Rusya’da daha önce de şüpheli oligark ölümleri yaşanmıştı:

Gazprom’un eski üst düzey finans ve güvenlik sorumlusu Alexander Tyulakov (61), Rusya’nın Ukrayna işgali başladıktan tam bir gün sonra, 25 Şubat tarihinde lüks evinde ölü bulundu. Ölüm nedeni intihar olarak açıklansa da Alexander Tyulakov’un ölümüne ilişkin şüpheler sürüyor.

Haberin Devamı

Bu olaydan üç hafta önce ise Gazprom Invest’in yöneticilerinden Leonid Shulman (60), evinin banyosunda defalarca bıçaklanmış halde ölü bulundu. Shulman’ın evinde ölümüne ilişkin bir not ele geçirilse de içeriği kamuyla paylaşılmadı.

Rus enerji endüstrisi ile bağlantılı Vladislav Avayev (51), karısı Yelena (47) ve kızları Maria (13) Moskova’daki evlerinde ölü bulundu. Gazprombank’ın eski başkanı olan Avayev ile ailesinin silahla öldürüldüğü belirtildi.

İspanya'nın Girona kentinde yaşayan Sergey Protosenya ve Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Vladislav Avayev’in, eşlerini ve çocuklarını öldürüp ardından intihar ettikleri öne sürüldü.