Dünya Rusya'da 'iç savaş' görüntüleri! Voronezh'da uçak düşürüldü

Rusya'da 'iç savaş' görüntüleri! Voronezh'da uçak düşürüldü

Paylaş
Rusya'da 'iç savaş' görüntüleri! Voronezh'da uçak düşürüldü

Rusya'dan iç savaş görüntüleri gelmeye başladı. Wagner Grubu tarafından ele geçirilen ikinci kent olan Voronezh'da bir Rus askeri uçağı düşürüldü.

Bombardıman uçağı olarak üretilen ancak daha sonra casus uçağa çevrilen Il-22M'nin vurulduğu görüntüler, sosyal medyada paylaşılıyor. Wagner paralı askerlerinin uçağı Voronezh semalarında hedef aldığı bildiriliyor.

Haberin Devamı

Uçak videosundan dakikalar sonra ise bu kez Rus ordusuna ait bir helikopterin Voronezh'de bombardıman yaptığını gösteren kayıt yayınlandı. Bir şehir sakini tarafından kayda alınan videoda, Ka-52 helikopterin Voronezh'deki bir akaryakıt deposunu vurduğu bildiriliyor.

Rus ordusunun söz konusu hamleyle Voronezh'e güneyden Wagner'in ilerleyişini kesmeyi amaçladığı belirtiliyor.

ROSTOV'DA PATLAMA

Wagner Grubu'nun ele geçirdiğini duyurduğu Rostov'da yer alan Güney Askeri Komutanlığı binası yakınlarında bir patlama meydana geldi. Çevrede toplanan insanların kaçıştığı görüntüler sosyal medyada yayılırken, Russia Today televizyonunun propaganda muhabiri de olay yerindeydi.

MOSKOVA ETRAFINDAKİ OTOYOLLAR KAPATILDI

Haberin Devamı

Moskova Bölgesi Ulaştırma Bakanlığı'na göre, M-4 'Don', M-5 'Ural' ve M-2 'Kırım' otoyollarında ulaşıma kısmi olarak izin veriliyor. Ayrıca Yaroslavl karayolu kısmen kapatıldı.

Ayrıca Serpukhov yakınlarındaki Simferopol karayolu üzerindeki Oka üzerindeki köprü ve Serpukhov yakınlarındaki M-2 'Kırım' otoyolunun bir kısmı da trafiğe kapalı.

Daha önce Voronezh bölgesi yetkilileri, M-4 Don otoyolunun da 464. kilometreden 777. kilometreye kadar kapatıldığını bildirdi.