Dünya Rusya'da kısmi seferberlik ilan edildi

Rusya'da kısmi seferberlik ilan edildi

Paylaş
Rusya'da kısmi seferberlik ilan edildi

24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği işgalde yeni gelişmeler yaşanıyor. Dün Luhansk ve Donetsk bölgelerinde Rusya'ya katılmak için referandum düzenleneceğinin belirtilmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, kısmi seferberlik ilan etti.

Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den dünya gündemine birinci sıradan giren açıklamalar geldi. Putin, kısmi seferberlik ilan etti. 

Haberin Devamı
Putin’den kısmi seferberlik ilanı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede kısmi seferberlik ilan etti. Batı'yı 'nükleer şantaj' ve Rusya'yı yok etmek istemekle suçlayan Putin, 'Amacımız Donbas'ı özgürleştirmek' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı, ülkemizi yok etmek istiyor. Amacımız Donbas'ı özgürleştirmek' diyen Putin Batı'yı Rusya'yı yok etmek istemekle suçladı.

Putin, Ukrayna'nın doğusunda savaşan gönüllülerin Rus silahlı kuvvetlerinin üyeleriyle aynı statüye sahip olacağını da sözlerine ekledi.

Kısmi seferberlik emrini imzaladığını duyuran Putin, bu akşam yeni dönemin başlayacağını söyledi.

Rus lider, Rusya işgali altında referanduma gidileceği duyurulan bölgelerde yaşayan insanları desteklediklerini de kaydetti.

Putin, 'Kısmi seferberlikten bahsediyoruz,yani şu anda yedekte bulunan vatandaşlar zorunlu askerliğe tabi olacak' dedi.

'Batı'ya söylüyorum, kullanacak çok silahımız var, bu bir blöf değil' diyen Rus lider Ukrayna'nın doğusunda savaşan gönüllülerin Rus silahlı kuvvetlerinin üyeleriyle aynı statüye sahip olacağını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Putin, 'Nükleer silahlarla bize şantaj yapmaya çalışanlar, işlerin tersine dönebileceğini bilmeli' ifadesi ile Batı'ya uyarıda bulundu.

ŞOYGU DUYURDU: 300 BİN YEDEK ASKER!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna’daki savaşta 5 bin 937 Rus askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, 'Kısmi seferberlik kararı daha önce askeri tecrübesi olanlar için geçerli seferberlik kararı için büyük bir kaynağımız var' dedi. Şoygu öğrencilerin silah altına alınmayacağının da altını çizdi.

Şoygu ayrıca kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin çağrılacağını söyledi.

GİZEMLİ İPTAL!

Öter yandan, Rusya lideri Putin'in Salı akşamı yapacağı konuşma ise aniden iptal edildi. Russia Today'in genel yayın yönetmeni, Kremlin'in propaganda şefi Margarita Simonyan, Telegram hesabından hayal kırıklığını paylaştı, "Yatağa gidin" yazdı.

Bir diğer propagandist Vladimir Solovyov ise, Rus liderin yarın konuşacağını yazdı.

İngiliz medyası, Putin'in Ukrayna hakkında yapacağı en büyük konuşmanın 'gizemli' bir şekilde iptal edildiğini yazıyor. Ukrayna'da bataklığa saplanan Rus liderin konuşmada 'tam seferberlik' ilan etmesi bekleniyordu.

Haberin Devamı

Ayrıntılar geliyor...