Dünya Rusya'nın son silahı: Bando takımı

Rusya'nın son silahı: Bando takımı

Paylaş
Rusya'nın son silahı: Bando takımı

Ordusu Ukrayna’da bataklığa saplanan Moskova yönetimi nükleer silah tehditleri ile hâlâ güçlü olduğu izlenimini vermeye çalışırken cephedeki askerlerin moralini artıracak yöntemler arıyor.

Rusya’nın geniş çaplı yeni bir kara saldırısına hazırlandığı iddia edilen Ukrayna cephesindeki askerleri ziyaret eden Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu komutanlarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

YENİ TUGAY KURULDU

Savunma Bakanlığı açıklamasında askerlerin ahlaki, siyasi, psikolojik durumunu korumak ve moralini yükseltmek amacıyla savaşın ön cephelerine bando takımı gönderme kararı alındığı vurgulandı. Bu amaçla vokalistlerin ve müzisyenlerin katılımıyla ‘cephe müzik tugayı’nın kurulduğu duyuruldu. Moskova yönetimi kısa süre önce halka müzik aletleri bağışlamaları çağrısı yapmıştı.

"MOSKOVA İLE MÜZAKERE ZAMANI ÇOKTAN GELDİ"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Moskova ile diyalog olmaksızın Ukrayna’daki savaşa son vermenin çok zor olacağının altını çizdi. Şansölye Scholz, “Rusya ile müzakere hattının kopmasına izin vermemeliyiz” dedi. Ne zaman bir müzakere penceresi açılabileceği sorusuna ise Scholz, “Aslında zamanı çoktan geldi” yanıtını verdi.

Haberin Devamı