Dünya Sahile vuran gizemli cisim panik yarattı! Yetkililer harekete geçti

Sahile vuran gizemli cisim panik yarattı! Yetkililer harekete geçti

Paylaş
Sahile vuran gizemli cisim panik yarattı! Yetkililer harekete geçti

Avustralya sahiline vuran gizemli nesne görenleri şaşkına çevirdi. Ülkenin batısındaki Green Head kasabasının sahiline vuran ve üzerinden teller sarkan iki metrelik metal nesne yetkilileri harekete geçirdi.

Avustralya'nın batısındaki Green Head kasabasının sahiline vuran silindir şeklindeki metal nesne görenleri hayrete düşürdü. Üzerinden kablolar sarkan iki metrelik metal nesne hakkında başlatılan soruşturmada Avustralya Savunma Kuvvetleri ile işbirliği içinde olduklarını söyleyen polisler, askeri departmanların gizemli cismin ne olduğunu henüz doğrulayamadıklarını belirtti. 

Haberin Devamı

'KAYNAĞI BELİRLENMEYE ÇALIŞILIYOR'

Gizemli cisim pazar günü öğleden sonra Green Head yakınlarındaki bir plajda yoldan geçen vatandaşlar tarafından bulundu. Polis kuvvetlerinin yaptığı açıklamada "Green Head yakınlarındaki sahilde bir cisim karaya vurdu. Sahil polisi nesnenin türünü ve kaynağını belirlemeye çalışıyor" denildi. 

Yetkililer metal nesnenin bir uçaktan düşmediğini belirtti. Polis sözcüsü "Cismin kökenini ve doğasını belirlemek için çeşitli eyalet ve federal kurumlarla aktif olarak ortak çalıştığımız konusunda güvence vermek istiyoruz. Soruşturma devam ediyor" dedi. 

Polis, cismin kaynağı tespit edilene kadar 'tehlikeli' olarak değerlendirildiğini de sözlerine ekledi ve insanları cisme karşı güvenli bir mesafede bulunmaları konusunda uyardı. 

Haberin Devamı

Yerel bölgeden bazı kaynaklar, nesnenin işaret fişeği olduğunu ve Avustralya Savunma Kuvvetleri tarafından patlatıldığını öne sürdü. Ancak Batı Avustralya Polisi gizemli cisimle ilgili herhangi bir bilgiyi doğrulamadı.