Dünya Sanna Marin gündemden düşmüyor! Genç ve çılgın mı? Kötü Başbakan mı?

Sanna Marin gündemden düşmüyor! Genç ve çılgın mı? Kötü Başbakan mı?

Paylaş
Sanna Marin gündemden düşmüyor! Genç ve çılgın mı? Kötü Başbakan mı?

Katıldığı partiler ile tartışma yaratan Finlandiya’nın 36 yaşındaki başbakanı Sanna Marin’in başı yeni sızan fotoğraflarla dertte. Başbakanlık konutundaki davetinde iki kadın arkadaşının öpüşme kareleri için özür diledi.

Dünyanın görevde olan en genç lideri Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in resmi konutunda verdiği davetten uygunsuz görüntüler yayınlandı. İki kadın arkadaşının öpüşme kareleri aslında 10 Temmuz’da çekilmişti. Fotoğrafta sosyal medya fenomeni Sabina Sarkka (33) ile bir arkadaşı görünüyor. Sarkka’nın arkadaşının memelerini, ‘Finlandiya’ yazılı bir plaka ile kapatması infial yarattı. Zira bu plaka, Marin’in makam odasındaki masasına ait bir eşya. Bunun üzerine Marin, dün bir Özür konuşması yaptı. Ağlamaklı olan Marin, “O fotoğraf hiç çekilmemeliydi” dedi. Ayrıca görüntülerin Ruisrock Müzik Festivali’nden sonra başbakanlık konutunda verdiği partide çekildiğini doğruladı.

Haberin Devamı

‘ÜLKENİN REKLAMI OLUYOR’

Geçen hafta sızan parti görüntülerini “Özel hayata müdahale” olarak savunan Marin, “Dans ettim, şarkı söyledim, tamamen yasal şeyler yaptım” demişti. Tepkiler üzerine uyuşturucu testi yaptırmış, temiz çıkmıştı. Çünkü o parti videosunda arkadan ‘Kokain’ diye bağıran insanlar duyulmuştu. Ancak bu kez görüntülerin ülkenin yönetildiği konuttan sızması toplumu ikiye böldü.

Muhalefet, sık sık festivallere ve partilere katılan Marin’in gece hayatına düşkün olmasını eleştiriyor ve pozisyonun getirdiği ciddiyeti sağlayamadığını öne sürüyor. Marin’in destekçileri ise her genç kadın gibi davrandığını ve doğal halleri ile ülkenin popülerliğini artırdığını savunuyor.